Výsadba stromků a popel
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Na Dolině - (4) - 88.8 (?), 2.11.2010 20:01, zobrazeno: 10979x
O víkendu se chystám vysadit stromky (meruňky, broskvoň, ryngli, švestku a hrušku). Mám možnost dát pod kořeny každého vysazovaného stromku 2 lopaty popela z akátu. Jámy mám připravené dost velké, takže by popel ležel ca půl metru pod kořeny. Kompost k dispozici zatím nemám.
Hlína není nic moc, těžká, takže budu vylehčovat pískem. Je to dobrý nápad s tím popelem? Děkuji za názory,
Eva
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 2.11.2010 20:45
Pokud nemáte vlastní kompost, chtělo by to koupit alespoň zahradnický substrát (nebo zahradnický kompost) a smíchat se zeminou, u sázení stromků se to určitě vyplatí. Dřevěný popel bych osobně raději dala do kompostu. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 3.11.2010 22:41
Nemyslela jsem substrát na sázení nebo předpěstování, prodává se také "zahradnický substrát B", který vypadá docela dobře, když se smíchá se zeminou, nebo je v prodeji i balený "zahradnický kompost", který vypadá ještě líp. Myslela jsem to jako dodání humusové složky, když dle popisu je zem "těžší a nic moc". Pomoci by trochu mohlo i naházení shrabaného listí do výsadbové jámy na dno a mezi zeminu. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Na Dolině - (4) - 88.8 (?), 4.11.2010 15:26
Děkuji všem za cenné informace. Shodu v názorech vidím v tom, že zem horší kvality je potřeba něčím vylepšit, ale popelem rozhodně ne. Přeji příjemný zbytek týdne,
E
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 66.105 (?), 5.11.2010 21:02
Popel není moc rozpustný. Kořeny se nemusejí o půl metru hlouběji ani kdy propracovat. A to by byla škoda. Nevšiml jsem si, že by pálil kořeny. Dávám ho při výsadbě meruněk i broskvoní (i ke starším stromům) mnohem větší množství než uvažujete Vy. Je to cenný zdroj draslíku a zvyšuje pH půdy (pokud to potřebujete). Mimmo
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |