Velkopavlovická
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 233.180 (?), 8.8.2018 0:47
Reaguji obdobně jako host 214.45. Sem z jižní Moravy a s pěstováním merunek z dřívějška mám dost zkušeností. Pokud se vám před dozráváním scvrkavaji plody je to jen nedostatkem vody - období největšího tepla + potřeby naliti. Prestante to zalivat po vjedrech pokud to není čerstvé strom zvlášť když máte spodní vodu ve 2 metrech jak uvádíte a těžší půdu. __ Jestli to nebude spíš tím že dřívějším zalivanim (květen atp.) spíš půdu premokrite a kořeny můžou i uhnivat a v době zvýšené potřeby pak strom nemá čím fyzicky čerpat. __ PRESTANTE ZALIVAT!! Strom to nepotřebuje a hnojení je taky zatím na nic. __ někdy více péče je prostě na škodu. Udržuje bezplevelny stav a to prozatím stačí. Sousedi u mě 2x zasadili třešnu do těžší půdy - jílu a tak dlouho zalivali až uschla!! __ čau Kryštof z Brna
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 214.176 (?), 8.8.2018 8:02
Já jsem jih Brna tady je sucho jak na poušti, od jara tady nenapršelo skoro nic, spodní voda asi ve 20 metrech, jeden stromek mám taky asi 6 let, nikdy jsem ho nehnojil ani nezaléval a jaká byla nádherná úroda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 8.8.2018 9:33
Dobrá, tak už bude bez závlahy. Když jsem kupoval letos meruňky ze sadu z JM, byli velikosti myrobalánů u cest -prý ze sucha, jinak výborné sladké.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.237 (?), 8.8.2018 20:42
Je to jako se zalivanim, péči o pokojové květiny. Příčiny zasychání jsou buď málo vody nebo moc. Ve vašem případě je to to druhé. Záleží také " trochu" na podnoži. Ale u vás na severní Moravě je věřte mi vody na meruňku dost. I u nás (Brno) se meruňky ještě nezalevaji, na to je tu vody dost - přitom je tu sucho hodně to mi věřte. Sesychani meruňek suchem je záležitostí tak vinohradnich oblastní někde pod Brnem (např. Krumvíř - viděl sem). __ popel je dobrá věc ale moc to s ním neprehanejte, je dost agresivní a pokud máte trochu jílu v podloží je tam drasla dost. Až spíš časem v době plné plodnosti. Pokud hnojite hnojem nutite také kořeny vytahovat se za živinami nahoru. Nechte to být, aspoň na čas - několik let. A pak spíš kompost (hnůj + popel, "hlína", něco zeleného, něco suchého i odpad z domácnosti) pak zarýt hlouběji za obvodem koruny (vně) - uděláte nejlíp. Jestli zalit tak v době největšího sucha - tak max. 1x - 2x do roka. __ S pozdravem a dobré pěstění přeju __
Kryštof z B.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.237 (?), 8.8.2018 22:23
Jinak u nás letos opět degustacne nejlepší Velkopavlovická :-) kupodivu, nebyl ani lepší Bergeron i když mě chutná dost. Neprijmnejsi je prý jeho vlaknitost. Mě moc nevadí a je to spíš špička. Chuťově nenadchla v porovnání Veselka bohužel, na níž sem se těšil i kdyz vzhledově je.... VP však zůstala na vrcholu, osamocena :-) __ K.z B.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.65 (?), 22.7.2019 21:37
Stále řeším každoroční malou násadu květů u VP. Na "divných" plodonoších jen sem tam květní pupen. Výživa je v pořádku. Podobně se tu chová ještě Velbora.
V akej nadmorskej výške máte zasadené marhule? Nie ste moc vysoko v horách?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |