Pro mě je úsměvné, jak se zde donekonečna omílá stále to samé a jelikož jsou diskutující stále pevně zakopáni na svých názorových pozicích, tak jen píše, píše a píše. Je vidět, Paľko, že nemáš žádnou zkušenost se strupovitostí na peckovinách. Takové ovoce je třeba buď oloupat nebo vykousat dužninu. Oboje není zrovna ideální řešení. Při dodržení ochrannej lehoty nemám žádný odpor ke konzumaci fungicidně ošetřených plodů. Pravdou ale je, že jsem se tomu zpočátku bránil, ale množství takto postižených plodů bohužel roste. Co se týče nahnilých plodů, tak je známo, že naši předkové počáteční nahnilá místa vykrajovali a zbytek konzumovali. Nejspíš to dělali v rámci "úsporných opatření". Snažili se prostě využít všechno, co se dalo. I v současné době se může stát, že někdo omylem spolkne nějaký ten "mykotoxin" v nenápadně počínající hnilobě v plodech. Až se z toho udělá párkrát někomu "šoufl", tak si dá příště větší pozor. Na zvýšené riziko "chemizace" u kupovaných plodů jsem si také už zvykl. Kupovat je nemusím, ale leckdy mě zajímá jejich chuť, takže je kupuji.