Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U mne je u meruněk vidět, že nerozvinuté květy přežily mrazy -7 stupňů minulý týden, nyní se bohužel vlivem teplého víkendu rozvinuly všechny, takže další mrazy pravděpodobně budou konečná s úrodou. Nejlépší se zatím zdá starý strom Maďarské, u kterého jsou nyní ještě některé květy zavřené, tak možná pár plodů bude. Nejvíce to schytal raný Pinkcot.

Broskvoně u mě v kritickém období začátku minulého týdne byly pouze narašené a semtam už byl viděl nerozvinutý růžový květ, takže nezmrzly, možná jednotky květů na jednom stromě. Nejhůře asi dopadne Suncrest a Favorita Moretinni, které u mne kvetou nejdříve. Myslím, že něco květů broskvoní by mohlo přežít. Mandloně začínají kvést, tak ty asi zmrznou.

Letos je to celé nějaké špatné, Velké střídání teplot je pro květy nejhorší. Největší škody jsou ovšem, pokud po mrazivé noci následuje slunečný den, což bylo začátkem minulého týdne. Mrazy co nastanou teď by mohly být doprovázeny sněhem, který sám ničemu neškodí. Také by bylo dobré kdyby nedošlo k přízemním mrazům díky radiačnímu ochlazování půdy při jasné noci. Uvidíme.

Stromky jsem zakrýval, nemělo to žádný význam, nyní už to dělat nebudu. Nemělo to žádný efekt. 3 roky mic nezmrzlo, pokud nyní zmrzne, má to i kladnou stránku, že stromy bez plodů načerpají síly a odmění se úrodou v příštím roce, možná...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika