Vybírám novou rotační sekačku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
         
pkovarik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1331) - 112.187 (?) 
18.7.2017 9:34

Ze zkušenosti - mám 37kg, a pokud je trochu větší sklon, pak mi toto šmrdlání nahoru dolů docela problém dělá, tedy především přitáhnout sekačku zpět nahoru bez zapnutého pojezdu. Do váhy 55kg bych v tomto případě rozhodně nešel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 42.239 (?), 18.7.2017 21:26
A o jaké sekačce je tu psáno co má 55kg?U sekačky číselné označení znamená zpravidla šíře.Nejvyšší model stigy nemá ani 48kg a díky ergonomii jsem to nepoznal, když jsem ji zkoušel, dokud jsem nečetl návod.Nezkoumal jsem čím to je, ale dělá se s ní suprově.Mám možnost srovnání se starším modelem od stigy-taky 55cm, celohliník šasi i kola, jednorychlostní-tak ta nemá tak vynikající ergonomii, jestli to dělá i to výškově stavitelný madlo?Fakt je, že v autě si taky nastavíme volant, sedačku,aby se nám to co nejlépe řídilo.Nejvíce oceňuji ty hliníková kola, protože málokdo je má, nemáme ideální angličák, běhají tam slepice, naco mě jsou dvojitá kuličková ložiska pokud jsou v plastu, který se vymačká, jen to pak dolepovat dvousložkovým lepidlem.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 250.122 (?), 18.7.2017 9:54

Ja mam 13 let sekacku honda, model nevim, dost velkou, stala pres 30K. Po roce se mi zdala otrava chodit za ni po zahrade tak jsem koupil traktor (taky H.) Pak jsem potreboval sekacku na druhej barak, tak jsem koupil ALKO. Moc pekne seka, i nasava, tak jsem si ji tu nechal a Hondu odvezl na druhy barak. 4-lete ALKO mam uz poctvrte na stole, mezitim co u Hondy se za celou dobu nemenila ani svicka. Tim ze se v te sekacce vrtam a uz drobet znam jeji slabiny, tak uz vim cemu bych se pri nakupu dalsi vyhnul.

Po roce prasknul remen pohonu, takze urcite bych se vyhnul remenovemu pohonu.

Po trech letech mirneho pouzvani jen pro dosekavani malych ploch se zdeformovat zadnbi plastovy kryt, takze bych se vyhnul jakemukoliv plastu na spodnim klobouku.

Po ctyrech letech odesla prevodovka pohonu, coz potvrzuje ze bych se urcite vyhnul remenovemu pohonu. Skoda ze zadny prodejce neukazuje sekacku jak vypada odspodu.

Tedy nepovim vam co ano, ale vim co bych urcite nekoupil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
katoo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (367) - 167.81 (?), 18.7.2017 10:06

Petr z H. : Koukal jsem na starou sekačku a má 25kg, což je prkotina oproti 55kg. To si dobře rozmyslím, nebo pak koupit malé tintítko na dosekávání těch problémových míst. Ale je to další kus do garáže no

250.122 : o Alku jsem uvažoval jako o první, děkuji za poznatky.

Otázkou je jak je na tom Honda s novými modely nyní.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 250.122 (?), 18.7.2017 10:16

Kdyby vam nevadilo se v tom vrtat, tak to ALKO zase uplne blby neni. Ten zadni kryt stojo petikilo, je to asi 2 h prace a domecek loziska je za tisic nebo cela prevodka za 2000. Zadni osa se musi sundat u obojiho. Oproti tomu sberny kos, ktery uz mam slusne rozedrany na Hondu je asi za 4000.

ALKO s plastovym kosem proti honde s textilnim kosem luxusne saje i zvertikutovanou travu. Ty textilni kose jsou nachylny na ucpani prachem.

Takze ja bych radsi sekacku jako Honda s plastovym kosem. To vrtani se v tom mi nebavi, ale nez to vezt do servisu tak to radsi udelam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 199.75 (?), 18.7.2017 11:43

Zrovnavat Hondu a Alko je mozne len podla ceny, inak je to ina liga. Zrovnavat 18 kg sekacku s 55 kg ide tiez len podla vahy, inak je to ina kategória. Zovnavat kruzenie medzi zahonmi a stromcekmi s rovnou plochou, resp kopcom je ina liga.

Preto mam kosaciek 6 ks a kazdu pouzivam na nieco ine. JA zrovnavam podla toho, kolko sa nadriem/nachodim. Pri malych plochach by som vyberal podla ceny, pri velkych podla urovne servisu, ci vobec ako casto a za kolko. Servis, ktory si urobim sam je jediny spravny. Kosacky o Stihlu/Wiking su vyborne a drahe, preto ich maju profesionali. Na opacnom konci stoji Alko - pouzitelne za prijemny peniaz. Do lacnejsich by som uz nesiel ani na obcasne pouzitie. Kedze na znacku nemam, kupujem "znacku" s dobrym pomerom cena/vykon. Tam patri nieco uprostred, teda aj Stiga, ktora ma sice blizsie k Alku ako k Honde ale nie je zlou volbou. Plastu neverim - krehne a láme sa; nie prvý rok, ale casom treba investovat a vymienat.

Kosačka bez pojazdu je ako auto bez klimatizácie. je na vás, či si obstaráte SUV alebo auto s hmotnostou do 1000 kg (Trabi mal len 600 a kolko radosti narobil, dokonca aj smrdel rovanko ako lacne riesenia kosenia. A motory su ziadane aj po dolamani povodneho Trabantu z neznicitelnych plastov.)

Moje oblubene riesenie je hydrodynamicka prevodovka - vpred i vzad. Samotne stoji viac, nez je vacsina ochotna do kosacky investovat. Take kosacky mam len dve. Do kosaciek som naivestoval za cele auto - lacne ale nove. Mozno mat jedineho Harleya na všetko, ale aj u kocaciek si treba vybrat na svoje potreby a vrecko. Harley je hrozne neprakticky a skuter v kombinacii s lacnym autom urobi lepsiu sluzbu. Su rodiny, co maju aut viac ako členov rodiny, ale kosačku len jednu. No a sú aj takí, ktorí majú viac kosačiek, podľa účelu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 250.122 (?), 18.7.2017 12:21

Mam dve sekacky k sekani a nevidim duvod je neporovnavat. Krome rady vybirat podle ceny jste nic neporadil.

Honda + dlouha zivotnost, odolnost, vykon (ma vykonnejsi motor), pri praci moznost behu na volnobeh

           - drahe ND, horsi sber suche zvertikutovane travy (mozna u novych lamelovych kosu lepsi)

ALKO + nizsi vaha, levnejsi dily, vyborny sber suche travy, ovladani vysky jednou pakou

           - vyssi poruchovost, lacine komponenty, startovani po kazdem pusteni madla

Udelejte podobne porovnani tech vasich 6 kosacek a date svetu vic informaci nez bezducha porovnavani.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
katoo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (367) - 167.81 (?), 18.7.2017 12:28

Děkuji za pěkné srovnání yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 250.122 (?), 18.7.2017 12:33

neni zac ja se taky rozhlizim po jiny, az se zase vyteli pohon na alku, tak ho vyradim a koupim neco jinyho. Ted to jeste opravim.

Ten pohon se vytelil protoze je to narychlo sestaveny, nedomazany lozisko vyhralo!!! plastovou!!! remenici. Ten plastovy kryt mi taky dozral. Jsou v nem zaseky od noze krome toho ze nechaval prouzek.

Tedy kompletne celokovovy podvozek a hydrodynamika je pro me prioritou bez ohledu na cenu.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 155.38 (?), 18.7.2017 13:00

Jen pro pobavení dávám foto své HECHT 5484 SX (za 8 tisíc) po oddeklování spodku, kterou už 2 roky sekám 1600 m2 velmi nerovného povrchu. "Na stole" nebyla ještě ani jednou. Pouze měním olej a čistím filtr. Převodovka je francouzská (prý bezporuchová) GT.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika