Sekačka se startérem Hecht se 3 koly - zkušenosti



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 10.253 (?) 
3.6.2016 23:03
Nevidím v reakcích nic nepřiměřeného, spíše naopak, je to jiný úhel pohledu než ten, který vnutí prodejce a k dokončení úsudku to kupujícím jen pomůže, zda je to pro jejich potřeby konstrukčně vhodný stroj (kvalitu této značky, nechť si každý posoudí sám, nám by to např.na úsek vedle domu vyhovovalo-cca 150m2,rovinka, skalka,dva jehličnánky, ale na pozemek pod domkem už ne, kopečkovité-cca 800m2,tam se s tím pere celohliníková stiga, s hliníkovýma kolama,55záběr,3rychlosti, tam by tato hračka od hechtu zdechla, naproti tomu se se stigou pereme u skalky :)...)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Dasty - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 245.29 (?), 4.6.2016 6:29
Máme doma HECHT v plastu a váží 19 kg je malej a lehkej.Kličkuje se s ním mezi stromama dobře, je pravda krtince s ním nerovnám, ale od roku 2010 jednou za rok vyměním olej, vyčistím filtr a jenom leju benzin.Celej je čína a slouží bez problému a zahrada je 900m2.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Loppik - (9) - 68.78 (?), 25.7.2016 17:56

No já měl možnost pracovat z křovinořezem od firmy Hecht, a byl to boj ho vždycky nastartovat a i výkon my připadal slabý. Tak nevím nevím jak jsou na tom rotační sekačky. Jinak čína jsou dneska všechny zahradní stroje od motoru po šasi, takže si těžko vybrat nějaký kvalitní stroj. Měl jsem i Hondu, ale po pár letech totálně prorezlé šasi a motor toho moc nevydržel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.170 (?), 2.8.2016 21:19

Od jara používám HECHT 5484 SX na louku 1600 m2. Sekám pouze mulčováním a pokud nastavím menší výšku, motor začne nestíhat a dusí se. Ovšem to proto, že seču jednou za 2-3 týdny, takže tráva má 20-30 cm, což samozřejmě na mulčování není.

Jinak řečeno, motor je silný. Navíc jezdím na nejvyšší rychlost což je naprosto super a ušetří to hodně času. Těch 1600 m2 mám za 1,5 hodiny. Dnes už bych nechtěl sekačku bez variátoru.

Spotřeba je cca 0,6 l/h což mi přijde docela málo a souvisí s tím asi jedna věc. Četl jsem několik stížností, že Hecht s tímto motorem špatně startuje teplý. To se mi stalo taky. Jednu dobu teplý nastartoval jen na sytič. Bylo to špatným benzínem. Myslím, že karburátor dělá mírně chudší směs, která se u špatného (nebo starého) benzínu takto projeví. Jenže benefitem chudší směsi je nižší spotřeba.

Sekačka u mě dostává pořádně zabrat, protože pozemek je bývalé pole a je to samá mulda - pro představu, když jsem si na první sekání dal do přihrádky v ovládacím panelu půllitrovou cyklo-flašku, tak při sekání na vyšší rychlost mi po pár metrech nátřásáním okamžitě vypadla. To je docela veká zátěž na podvozek, ale zatím vše drží. Pozemek je ve svahu a kolikrát se nechám sekačkou nahoru "táhnout" aniž by to motor vůbec poznal, takže poznámku, že by ve svahu hračka od Hechtu zdechla považuji za pěkný blábol. Převodovka je francouzská GT 300 synchro, takže by měla držet.

Jako obrovské plus u sekačky vnímám třecí spojku nože, aby se neohnula hřídel motoru. Není na rozdíl od klínků jednorázová a odpadá tak nutná oprava při najetí nožem na překážku.

Na hodnocení trvanlivosti je zatím brzo, protože má za sebou odhadem jen 1,5 ha, byť vysoké trávy a na hrboltém terénu. Zatím však šlape parádně, starty studené i teplé (s dobrým benzínem) vždy na jedno zatáhnutí a celkově se konstrukce sekačky jeví jako velmi bytelná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika