Oregon Jet fit



host - 11.107 (?)
4.8.2014 20:26

Tak nějak jsem už spíše čekal hodnocení JET FIT na kolečkovém křovinořezu, kde se o tom zmiňovalo jaká to musí být paráda, několíkrát a nic.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 140.103 (?), 28.6.2014 11:45

64.22 jste mě nasadil brouka do hlavy smiley tak jsem struny objednal, vyzkouším a dám vědět, ale bude to trochu později, mám teď stěhování, tak se k tomu tak měsíc nedostanu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 29.6.2014 20:13

Jinak se dá na slabší křoviňáky i klasickou strunu použít podobné řešení od Husqvarny za 500Kč.

Průměr struny 2,0 - 3,3 mm, pevná strunová hlava z hliníkové slitiny se snadno používá, má snadno a rychle vyměnitelnou strunu a vyžaduje minimální údržbu. Struna se zasouvá bez nutnosti otevřít strunovou hlavu a může být použita jakákoli struna z nabídky Husqvarna. Nejefektivnější z pohledu výsledku sečení a výměny struny je použití naší nakrácené F struny, která byla speciálně připravena pro tuto strunovou hlavu. Strunová hlava je univerzální a lze ji použít i pro ostatní značky a na různých strojích pro různé typy vegetace.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 7.7.2014 15:09

Tady jsem nafotil, jak to vypadá. Ta plechová stála jen 100Kč, dá se do nacpat 3mm Flexiblade yes to je ale strop, širší než 3mm se nevejde, má jednoduché provlečení jednou dírkou tam, druhou ven, smaltovaný povrch. Husqvarňácká 435Kč je ze slitiny asi hliník ještě s něčím, do ní jsou navrtané 4 dírky + 2 vývody dvě dírky slouží na slabší strunu a dvě na silnější přičemž se vkládá 55cm dlouhá struna, která se prostrčí vývodem dovnitř, dírkou ven, další dírkou dovnitř a vývodem opět ven, takže dvojité provlečení. dírky pojmou i 3,5mm strunu. Jetfit - Techniblade struny 5,6,7mm ještě nedošli, tak ještě musíte vydržet.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 7.7.2014 15:10

obr. 2


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Karelll - (37) - 140.103 (?), 27.7.2014 16:04

Dobrý den, mám dotaz ohledně těchto OREGON JetFit hlavic:  většina obchodů (i jiných zdrojů informací) uvádí, že se tyto hlavice používají se strunami Oregon FlexiBlade (do rozměru 4 mm).

Mě však zajímá, zda je v těchto hlavicích možné použít silnější struny Oregon TechniBlade (s rozměry 5mm, 6mm a 7mm)?

Děkuji

----------------------------------------------------------------------------------

Hlava bere i Techniblade, ale je tu jeden háček, jak 4mm struna, tak hlavně 5,6 a 7mm už bude na křovinořez drastická zátěž, křovinořez nebude mít takové otáčky a silná struna díky velkému průměru a menší rychlosti otáčení už tak dobře nebere suchou a tvrdou trávu. 4 mm struna je super na nálety, bodláky, kopřivy, slámu a podobné stronky, Techniblade jde v tomto ještě dál, na sečení husté a suché trávy s tvrdýma stonkama je ale nejlepší osadit 3mm, ta to useká lépe. Pokud je tráva zalitá a šťavnatá, tak se dá použít i 3,5mm nebo 4mm struna. Takže ne vždy je větší průměr lepší a záleží co zrovna sečete. Na 7mm strunu to chce obsah 52 a výš Husqvarna 555FX, Active 6,5BT apod. nepočítejte, že si to osadíte na nějakou sušinku wink Mám 1,8KW a 4mm struna je strop, v husté suché trávě už je cejtit mírné snížení otáček. Jinak díky namočení se struna neláme a i ta 4mm vydrží hodně moc, 2 hodiny sekání a jen trochu zaoblila hrbolky, takže výdrž velká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Karelll - (37) - 140.103 (?), 31.7.2014 13:49

Velmi dobrou hlavou je americká profi hlava obr. 1

Struna se zasouvá podobně jako u husqvarny, ale zde je mnohem lepší způsob kde je vevnitř nasunutý plast, který rovnou nasměruje strunu k výstupu, jsou zde větší díry, takže se vejde jak hranatá, tak kulatá struna do průměru 4mm nicméně 4mm struna už se špatně ohýbá, takže bych jako ideál viděl struny 3mm, 3,3mm a 3,5mm plast zároveň slouží jako plaz pro hlavu a tak oproti Husqvarňácké daleko lépe klouže. Za 617Kč je to výborná dvoustruná hlava, řekl bych, že díky univerzálnosti i lepší než 2struná Jetfit, která neumí jiné struny než Flexiblade, tato umí jakoukoli strunu do 4mm, spíše ale 3,5mm. Výborná hlava yes

Potom je také skvělá hliníková hlava obr. 2 za 504Kč

Podobný způsob, nahoře jsou 4 díry o průměru 8mm, prostrčím 2 kousky struny o průměru do 8mm = i Techniblade (nicméně u nich by už asi zavazelo vzájemné křížení) a spodní díl se poté zašroubuje a tím struny drží, výhoda této hliníkovky je ta, že máte 4 sekající struny a malé zbytky, díky malému průměru hlavy 5cm, ta americká má 11cm a Jetfit odhadem 12cm, takže se dá výborně používat i na zbytky strun z Jetfitky nebo jiných hlav. 

Takže moje doporučení je koupit si tyto 3 hlavy (4 strunou Jetfit, americkou obr1. a hliníkovku obr2. a být kompletně vybavený wink

Mám ještě jednu hliníkovku obr. 3 ale tam se struna neusazuje tak jednoduše a řekl bych, že je osazování horší, taky se šroubuje ale struna se vede jen krajem přes zobáčky. Kdyby měl někdo o nějakou zájem, nafotím mu detail.




Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 11.107 (?), 4.8.2014 20:26

Tak nějak jsem už spíše čekal hodnocení JET FIT na kolečkovém křovinořezu, kde se o tom zmiňovalo jaká to musí být paráda, několíkrát a nic.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Karelll - (37) - 140.103 (?), 4.8.2014 22:33

Jetfit je super ať ji osadíte na cokoli co chcete slyšet smiley má ale i svoje vady, nesmíte ji potápět do vody skrz pružinky uvnitř, struna musí čouhat z druhé strany násunu, jinak až se kousnou čelisti ji dost problematicky dostáváte ven, při zatlačení se struna ohýbá a nechce se jí ven, vždy se musí nechat kousíček na druhé straně čouhat, aby šla vytáhnout. Bere jen dané Flexiblade a Techniblade struny a ne každému toto může vyhovovat například s ohledem na výkon jeho stroje. Díky tomu, že na kolečkovém křovinořezu tap´n go hlavu používat nelze, nebo velmi problematicky, proto jsem zkoušel všemožné pevné kovové hlavy s jednoduchou výměnou struny, jetfit je jedna z mnoha, jak jsem popisoval, jsou i jiné nemálo kvalitní hlavy za lepší cenu. Dobrá hlava by měla mít plastový podklad pro dobré klouzání po trávě, kdo dělá komunálky na asfaltě naopak využije lépe kovový, osadit jakoukoli strunu, možnost rychlé a jednoduché výměny struny. Co se životnosti týče, vesměs všechny kovové hlavy co jsem zakoupil jsou bezúdržbové, pro amatéra a možná i profíka na dosmrti.

Kolečkový křovinořez je v jiném vláknu, originál je nedodělek a drasticky kazí celkový dojem, po mých asi 30 předělávkách několikero převařováních a zkoušeních stylem pokus - omyl převážně na odladění vibrací a dalších neduhách provozu originálu jsem se k dnešnímu dni dopracoval ke stavu blížícímu se dokonalosti a sekání je díky tomu radost. Dokázal bych to vyrobit, levněji, mnohem lépe a kvalitněji.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.242 (?), 5.8.2014 10:47

a navyše by ste ho mohol osadit podstatne kvalitnejšími komponentami a hlavne s výkonnejším a nie čínskym motorom s neznámim výkonom.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.242 (?), 5.8.2014 10:56

silon s takýmto priemerom už stráca opodstatnenie tam, kde je potrebné použit silon. Nož sa Vám síce takto neotupí pri náraze na prekážku, no silon takéhoto priemeru už može poškodit i plot a strom podobne, takže na obsekávanie to už určite nebude.Navyše takáto struna bude mat problém s trávou a bude ju skor trhat, ako rezat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika