Olej do motoru B+S

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.188 (?)
4.3.2010 13:56
Výrobci motorů se nedomnívají.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 4.243 (?), 4.3.2010 13:02

Ano Michale, to je jasná věc, jenže jde o to, že si zde J.S dělá legraci z toho, že když někomu zůstane olej do auta použije ho do motoru sekačky a jak se zdá nejen já si myslím, že na tom nic špatného není. Teda já si to nemyslím, já to vím, protože myslet znamená houby vědět, slušně řečeno. Druhá věc je to, že některé oleje do aut jsou tak drahé, že není zrovna ekonomické používat je i do motorů sekaček.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 4.3.2010 13:35

Abych byl přesnější, jedná se hlavně o motory SV. Těch je na sekačkách většina. Ale začínají se stále více objevovat motory OHV a OHC, kde je již použití oleje např. 10W40 v návodu motoru.

host - 132.145 (?), 4.3.2010 13:51

Domníváte se, že motory SV pracují v jiném teplotním režimu než motory OHV a OHC?  Michal

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.188 (?), 4.3.2010 13:56
Výrobci motorů se nedomnívají.

host - 4.243 (?), 4.3.2010 14:09

Ať žije Michal!! 
Vím asi kam míříte. Ani já si nemyslím, že motory pracují v různých tepelných režimech. U motorů OHV a OHC je doporučeno olej 10W-40 asi proto, aby bylo rychle a dostatečně zaručeno mazání "vrchu" motoru, tzn, když se nastatruje studený motor ne zrovna v letních teplotách, tak by nad hlavu letělo hned dostatek oleje pro mazání rozvodů. Hustější olej by mohl mít ze začátku problém.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 4.3.2010 14:24

Ať žije Michal, který nezná, co znají výrobci motorů. Ale to nevadí ať žije!!

Bez názvu
Bez názvu
Proč toto někdo vyrábí, když je to snadné nahradit olejem z auta?? Castrol, pokud vím sekačky nedělá, že by nabízel svůj olej ke svým strojům, jak někdo argumentuje
Proč toto někdo vyrábí, když je to snadné nahradit olejem z auta?? Castrol, pokud vím sekačky nedělá, že by nabízel svůj olej ke svým strojům, jak někdo argumentuje

host - 4.243 (?), 4.3.2010 14:44

A kdo nebo co je to Castrol? Rafinerku nemá, ropu netěží...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6654) - 70.100 (?), 4.3.2010 14:05

Ten motor je tak strašnej, že pojede i na benzín s 88 oktany a olej m6AD. A nic se mu nestane.

host - 26.219 (?), 4.3.2010 14:52

Můj servisák mi říkal, že do sekačky můžu dát automobilové oleje (je zde ovšem mírně vyšší spotřeba se všemi doprovodnými neduhy - u motoru BS se o tom v návodě píše), ale ne plnosyntetické. Ty jsou citlivé na lokálně přehřátá místa u vzduchem chlazených motorů a olejový film se trhá. Takže relativně kvalitnější olej nemusí být vždy nejoptimálnější!  P.G.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 4.3.2010 15:06

No, a to je podstata problému, proč není olej, jako olej. Obyčejné, nebo základové oleje mají větší pevnost mazacího filmu a ten je u vzduchem chlazeného 4T důležitější vzhledem k teplotám, než vyšší kvalita oleje, který je určen na vyšší otáčky, ale nižší teploty. Ovšem u malých 4T jsou otáčky nízké proti osobním automobilům a naopak teploty značně kolísají a velmi přesahují provozní teploty automobilových motorů. Tím je dána velká náročnost oleje na udržení mazacího filmu. Problém takového oleje je v tom, že není vhodný na nízké teploty pod cca 4°C. Ale to je v návodech vysvětleno. Když někdo zapomene posekat zahradu a vzpomene si až na Silvestra, tak by to měl zohlednit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz