Křovinořez kolem 6000,-



host - 234.226 (?)
11.6.2014 11:33


Echo se již cca 5 let vyrábí také v Číně(vybrané modely) Tedy musí se posoudit konkrétní modely a nikoli značka jako celek protože i značky mají sve slabší a někdy opravdu slabé modely. To se stává. Zrovnatak pokud už Echo cenově dohonilo Husqvarnu či Stihl (v ND možná už i předehnalo, zvláště lišty) tak Stihl a Husqvarna dohonili Echo s výrobou v Číně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
MK82 - (26) - 79.30 (?), 10.6.2014 23:17, zobrazeno: 50605x

Zdravím, potřebuji,,křoviňák,, je to jen na trávu aktuálně cca 1,5m vysokou - odešel starý křoviňák Partner po cca 15 letech a už se nepodařil opravit. Jinak pravidelné sekání při 20-30cm klasicky strunou. Plocha cca 300 metrů a jen tráva takže mi výkonem motoru stačí nejslabší stroje, ale chci kvalitní stroj.

Ze značek jsem koukal na Husqvarny, Stihl, Dolmar, Echo, Partner, Mc Culloch, - pak mě takové méně sympatické Oleo-Mac, Solo...

Aktuální výběr co mě nejvíce zaujalo:

ECHO SRM 220 - 0,62kW - 4,9kg cena 6000,-
HITACHI CG 22 - 0,63kW - 4,7kg cena 5500,-
DOLMAR MS 20 - 0,57kW - 3,9kg cena 4500,-
STIHL FS 55 - 0,75kW - 5,1kg cena 6500,-

Co poradíte - jsou japonské značky Hitachi a Echo dobrou volbou? To zpracování povrchové mi přišlo na nejvyšší úrovni - perfektní slícování začištění hran a td, co je v motoru nepoznám, ale všude říkají že je to japonská výroba takže by to mělo být kvalitní, karburátor Walbro a údajně pevná hřídel. Jak je to se servisem a náhradními díly?

Jinak to hodně spěchá byl bych moc rád kdyby někdo napsal co nejdříve - zítra potřebuji koupit/objednat dle toho jaký model.

Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (215) - 209.12 (?), 11.6.2014 0:04

Z Vašeho výběru bych volil Stihl. Jednak je mezi výběrem nejsilnější. Cenu neřešte, jste v limitu, plus,mínus. Náhradní díly jsou okamžitě skladem a kvalita je vysoká. Ve srovnání s konkurenčními značkami vychází Stihl levně, co se týče ND. Používám Stihl FS 450 sedmou sezonu bez jedinné opravy v profi nasazení.

Japonské stroje jsou dobré, ale vidím zde problém ceny a rychlosti dodávky náhradních dílů.

Na tento výkon motoru se snažte používat strunu, co nejméně. Používejte tří ramenný vyžínací nůž, který ke křovinořezu dostanete, pokud si Stihl koupíte.

V neposlední řadě zvažte, jakou značku máte nejblíže k vašemu bydlišti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
MK82 - (26) - 79.30 (?), 11.6.2014 6:27

Děkuji no o výkon motoru mi právě vůbec nejde - je to malá a hodně členitá zahrádka takže se musí sekat pomalu, žádné velké rozmachování a košení, spíš takové courání kolem záhonů a td. Partner byl 0,6kW a silné to bylo až až.

Co se Stihlu týče - byl to můj favorit z výběru po internetu, šel jsem se na ní podívat a pěkná, jenže pak jsem viděl naživo značku ECHO - když vemu že jsem viděl takové ty hlavní běžné značky jako Husqvarna, Stihl, Dolmar, Partner... tak to Echo mělo nejlépší zpracování co se povrchové výroby týče - plasty, ovládací grip, vše přesně lícovalo - já tu značku neznal to mě odrazovalo, ale jak jsem si zjistil nějaké informace nebude to špatná značka. Nějak moc nevěřím, že levná řada Stihl a td bude výroba v německu, rakousku a td, ale myslím, že to bude jednoznačně z číny a oproti tomu tady mám výrobek který je dělaný v japonsku - což na tom povrchovém zpracování bylo dost vidět.

Co se motoru týče to nemohu posoudit, ale údajně ti japonci mají mít pevnou hřídel což je také něco co je až u dražších křovinořezů.

Stihl - jediný nůž, který mi řekli, že tam mohu použít je 2 ramenný lehký plecháč. Jiný mi zásadně nedoporučily nasadit, že na to to není dělané - dodávaná je jen strunová hlava.

Echo - byl osazen 3 ramenný nůž vypadal tedy lépe než ten od Stihlu.

Dolmar - tento model jsem neviděl jedu se na něj podívat za hodinku.

Jinak Hitachi - prodejce mi řekl, že pouze Praha - to mám 150km po skončení záruky by to mohli odservisovat snad i jinde.

Echo - dovozce je Motor Jikov - prodávají to v PROLES například a mám to kousek - záruka 5 let.

Stihlka určitě není špatná, byla by to taková sázka na jistotu, zas mě ale docela bere to, že na japonci byla vidět vyšší kvalita a řešení odpovídá vyšší řadě od Stihlu za slušnou cenu. FS 450 bude asi jiné kafčo :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 49.17 (?), 11.6.2014 6:49

Myslim, ze jste to vzal rozumne a zodpovedne a vsechny podstatne otazky jste si uz zodpovedel sam. Pokud Vas zajima zpracovani a jste ochotny si dojet stroj vzdit do ruky a staci Vam slabsi vykon, doporucoval bych Vam jeste podivat se na dva modely, MTD 1033 a Stiga SB 33 D. Tento model Stigy je delany v Cine, ale z vlastni zkusenosti Vam muzu rici, ze znat to na nem neni v zadnem ohledu - ve smyslu chinaware. Za soucasnych 4500 Kc ma neskutecny pomer cena / hodnota / zpracovani a je k nemu dobra vybava. Trojzub ani ctyrzub zadny problem.

Dolmarbych nedoporucil vubec, lide v meme okoli maji spatne zkusenosti i s drazsimi, v poslednich cca peti letech jde kvalita dolu. Stihl take ne, uz se to probiralo v diskuzi o par vlaken nize. Hitachi je vynikajici a nemyslim, ze by byla uplne pravda to o servisu a dilech, ale jsou jiste lepe servisovatelne znacky. Echo jsem v ruce nemel. Preju statsnou ruku :) a dobre investovane penize.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 11.6.2014 9:37

Značková čína vs. neznačková čína to je oč tu běží. Jestli se tady někdo snaží přesvědčit o tom, že Dolmar za 5000 je nějaká značka, pak si nevidí do pusy. Jak píše zadavatel vlákna, od japonců je výroba úplně někde jinde a pevná hřídel má svoje výhody, navíc mají i jiné zpřevodování. Stiga SB 33 D za svoji cenu mi nenabídne o nic méně než konkurence ve stejné ceně a 1Kw výkon i při tom vašem šmrdlání půjde poznat, na druhou stranu pevná hřídel oproti bovdenu zase více váží, jak píšete, sám víte nejlépe jaký výkon a váha vám vyhovuje. Echo, Shindaiwa se nemusíte vůbec bát, jsou to japonci, jsou trojka na trhu a v nejnižší cenové relaci oproti Stihl nebo Husqvarně dávno v ničem nezaostávají, spíše naopak. Hitachi mám rád ve vysších řadách profi, kde dostanu kvalitní výrobek s vynikajícím poměrem cena/výkon/kvalita. Pilu, křovák i foukač si od nich nemůžu vynachválit, strašně nedoceněná značka. Nápis Stihl a Husqvarna v této ceně už delší dobu neznamená nic kvalitnějšího.  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.226 (?), 11.6.2014 11:33


Echo se již cca 5 let vyrábí také v Číně(vybrané modely) Tedy musí se posoudit konkrétní modely a nikoli značka jako celek protože i značky mají sve slabší a někdy opravdu slabé modely. To se stává. Zrovnatak pokud už Echo cenově dohonilo Husqvarnu či Stihl (v ND možná už i předehnalo, zvláště lišty) tak Stihl a Husqvarna dohonili Echo s výrobou v Číně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 11.6.2014 17:20

Tak jsem se byl podívat ještě jednou na ECHO - vypadaly pěkně, zda to je či není v číně nevím na nálepku jsem se nekoukal - pak sem vyzvídal v servisním středisku ceny ND - úhlový převod 3000,- a mám počítat minimálně 2 týdny než ho budou mít to mě dostalo.

Byl jsem se podívat na toho Dolmara - no jako nevypadal špatně, ale bylo to už hodně malinké a pán mi radil ať do něho nechodím, že je tam vše malé a co je malé to je rychleji opotřebené...

Hodil jsem řeč na téma japonci - jo kvalita dobrá toho se nebojte ale ND sou trošku problém, já tady dělám Husqvarnu a díly mám buď hned nebo do 2 dnů - úhlový převod 1500,-

Takže jsem začal kalkulovat a jelikož kamarád seká profi na Husqvarně a nějaký spotřebák by prý nebyl problém - hlavy, nože, olej, struny...

No jak myslíte, že to dopadlo - když jsem projevil větší zájem šla se 128 vyzkoušet a líbila se mi tak, že jsem si jí nakonec odvezl.

No posekal jsem celou zahradu - 1,5 až 2m tráva vysoká, plevel bodláky - bral jsem to kotoučem, šlo to krásně, pak struna a začištování podél patníků a td. Starty paráda, jednou pomalu zatáhnu a přede si takže jsem spokojen. Cena byla také pěkná včetně docela dobrého příslušenství, olej a td - jasně popruh nic moc, ale je dvouramenný místo těch jednoduchých a poslouží taky dobře.

Já osobně bych to ECHO klidně doporučil co jsem si ho ošahal, ale na prodejně byl za 6995 - model SRM 222 a upřímě o to ani nešlo bylo to víc ale dejme tomu, ale odradily mě spíš ty ND. Husqvarna mě těmi cenami překvapila a cena byla stejná.

Ještě postřeh - Husqvarna vírazně méně vibrovala do řídítek než Stihl. Jinak co jsem koukal je tam nálepka made in USA - že prej ty laciný dělají ve státech to sem byl překvapen čekal bych v číně nebo třeba Maďarsko a td, jestli se jim to vyplatí nevím měl jsem za to že to asi o tolik levnější než dělat to ve Švédsku nebude, ale třeba jo.

No každopádně jsem rád - zahrada konečně posekaná a s výrobkem jsem spokojen wink a nehádejte se smiley

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 11.6.2014 17:46

Je dobre, ze jste si tu precetl az po nakupu a nenechal si tim ovlinovat usudek, ktery jste si udelal vlasnima rukama, ocima a usima (vc. doptani se na ceny a dostupnost ND). Takhle nakupuje racionalni clovek.

Gratuluji ke koupi :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
MK82 - (26) - 79.30 (?), 12.6.2014 12:50

Děkuji, psal jsem ještě včera, ale koukám, někdo to promazal. Chtěl jsem poděkovat všem co psali k tématu.

Mám ještě dotaz - je lepší startovat tu 128 R tak že zapnu na rukojeti poloviční plyn čímž se po chytnutí roztočí nástroj nebo je lepší startovat jen přes sytič čímž nedojde k roztočení nástroje - to se mi osobně líbí víc jelikož pak při nasazování a td nehrozí že o něco,,někoho,, sebe štrejchnu roztočeným kotoučem. Ale jde mi o to co je lepší pro křoviňák - jestli to nemá vliv na spojku třeba.

A ještě jedna věc - ta aretace plynu na rukojeti slouží jen pro starty jak mi ukazoval prodejce nebo si tím běžně fixujete otáčky při sekání?

S tím souvisí ještě dotaz - u struny držet asi co nejvíce konstantní otáčky ale jak je to u kotouče? Tam se má pouštět plyn a přidávat jen do záběru nebo také lepší držet to pořád?

No nemám s tím moc zkušenosti a starého Partnera to bylo fuk jelikož ten byl už oddělanej x let když jsem s ním začal dělat a tohle je nová taková,,jemnější,, mašinka tak bych rád abych si to zbytečně nekazil.

Děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.103 (?), 12.6.2014 20:47

Máte to servisákem zkreslené, zatímco Huska má bovden a úhluvý převod stojí 1500Kč, na Echo máte daleko trvanlivější pevnou hřídel a hlavně jiné patentované zpřevodování, (viz. obrázek). Když koupíte špičku na trhu, je jasné, že bude dražší, zase na druhou stranu i když stojí víc, vyplatí se to, víc to vydrží.

Stihl se svým 4mixem jen supluje ukradnutou technologii od japonců kde například SHINDAIWA C3410 přináší totéž.  Pokud je stroj montovaný v japonsku, většinou vysší modely Shindaiwa, (Hitachi -Tanaka)  pak spolehlivostí strčí 99% konkurence do kapsy.

ECHO SRM-222ES

ale vybral jste celkem dobře, mohl jste se nechat zvyklat na čínu z NDR no


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika