Fazol šarlatový sklizeň



anahhh - (5) - 174.78 (?) 
15.10.2012 19:35, zobrazeno: 6001x

Zdravím všechny a ráda bych se zeptala, zda můžu nechat "doschnout" semena vyloupnutá ze zelených lusků fazolu šarlatového a pak je použít třeba na polévku, nebo jestli takto sklizené nejsou k jídlu použitelné.

Vždy jsem lusky nechala uschnout na rostlině a pak používala suchá semena, ale letos mi na rostlinách zbylo poměrně dost těch zelených, ve kterých už jsou velká semena, ale ještě nejsou tvrdá. Nemám s tím zkušenost a nerada bych rodinku otrávila...;-)

Díky Markéta

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.245 (?), 16.10.2012 11:01

Já bych ta měkká nedozrálá semena raději zmrazila. Po usušení by nemusela nabobtnat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika