Fazol šarlatový sklizeň



ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.245 (?)
16.10.2012 11:01

Já bych ta měkká nedozrálá semena raději zmrazila. Po usušení by nemusela nabobtnat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
anahhh - (5) - 174.78 (?), 15.10.2012 19:35, zobrazeno: 6083x

Zdravím všechny a ráda bych se zeptala, zda můžu nechat "doschnout" semena vyloupnutá ze zelených lusků fazolu šarlatového a pak je použít třeba na polévku, nebo jestli takto sklizené nejsou k jídlu použitelné.

Vždy jsem lusky nechala uschnout na rostlině a pak používala suchá semena, ale letos mi na rostlinách zbylo poměrně dost těch zelených, ve kterých už jsou velká semena, ale ještě nejsou tvrdá. Nemám s tím zkušenost a nerada bych rodinku otrávila...;-)

Díky Markéta

   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.245 (?), 16.10.2012 11:01

Já bych ta měkká nedozrálá semena raději zmrazila. Po usušení by nemusela nabobtnat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu8:43
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika