Fazol šarlatový sklizeň



anahhh - (5) - 174.78 (?) 
15.10.2012 19:35, zobrazeno: 6002x

Zdravím všechny a ráda bych se zeptala, zda můžu nechat "doschnout" semena vyloupnutá ze zelených lusků fazolu šarlatového a pak je použít třeba na polévku, nebo jestli takto sklizené nejsou k jídlu použitelné.

Vždy jsem lusky nechala uschnout na rostlině a pak používala suchá semena, ale letos mi na rostlinách zbylo poměrně dost těch zelených, ve kterých už jsou velká semena, ale ještě nejsou tvrdá. Nemám s tím zkušenost a nerada bych rodinku otrávila...;-)

Díky Markéta

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.245 (?), 16.10.2012 11:01

Já bych ta měkká nedozrálá semena raději zmrazila. Po usušení by nemusela nabobtnat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika