|
Vhodnost dřeva z ořechu na uzeni
|
|
|
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?) 20.11.2011 11:36
Není vhodné udit jedním druhem dřeva, ale směsí.Obvyklý poměr je 90% tvrdého dřeva a 10%měkkého.Základ je dub a buk.Doplníme olší, jasanem, javorem, habrem, jilmem, topolem, břízou-bez kůry.Z ovocných švestka, jabloň hrušeň,višeň.Doporučuje se výhradně dřevo listnáčů, to platí i o pilinách... tolik literatura, ořech bych tam nedával, táta udil švestkou, bukem a smrkem a smrku bylo i více než tvrdého dřeva.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
honza1712 - (1) - 233.99 (?), 19.11.2011 12:42, zobrazeno: 24377x
Chci se zeptat zda je dřevo z očechu vhodne k uzeni někde uvaději že ano a jinde že ne.Poradi mi někdo? Předem děkuji.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.18 (?), 20.11.2011 9:10
Dobry den.Ja bych dřevo s ořechu nedoporučoval protože je hořke a kdyby Jste s tím udil tak ta hořkost Vám vleze do masa, a maso je nepoživatelne.Ja udim ovocným dřevem a když neni tak je také dobra olše.S pozdravem František.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?), 20.11.2011 11:36
Není vhodné udit jedním druhem dřeva, ale směsí.Obvyklý poměr je 90% tvrdého dřeva a 10%měkkého.Základ je dub a buk.Doplníme olší, jasanem, javorem, habrem, jilmem, topolem, břízou-bez kůry.Z ovocných švestka, jabloň hrušeň,višeň.Doporučuje se výhradně dřevo listnáčů, to platí i o pilinách... tolik literatura, ořech bych tam nedával, táta udil švestkou, bukem a smrkem a smrku bylo i více než tvrdého dřeva.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 221.214 (?), 21.11.2011 20:31
Jedna moudrost říká (psal to tuším Ota Pavel ve Zlatých úhořích): udí se tím, co kvete bíle. Docela to vychází.
používám buk, dub, dřevo z ovocných stromů, jasan, vždy co nejlépe vysušené, i když je někdy někdy polévám kvůli utlumení ohně, nebo když se bojím přílišného vysušení masa. Proč experimentovat s ořechem, když určitě není problém sehnat osvědčené druhy. Jehličnany nikdy - jako kluk jsem vařil v hrnci odřezky syrové borovice a byl jsem překvapen, kolik terpentýnu a jiných olejů zůstalo potom na hladině. To všechno by šlo do masa. To již nejsou experimenty, ale hazard. Jestli ale tatínek vlastní jatky, tak s chutí do toho :-)))
Jirka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
Trendy ze sítí 17. týden – terasy
V 17. týdnu se zaměřujeme na trendy ze sítí, konkrétně na inovativní přístupy k terasám, které spočí...
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
|
|
|
|