Rozehřátí klobás



host - 72.155 (?)
3.11.2016 19:12

Po tak dlhej diskusii uz aj tak su davno zjedene, pravda?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 2.11.2016 22:03

Klobásky se nenařívají před uzením, jsou tenké stačily by se ovařit, jde to poznat na chuti a na mozaice.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 3.11.2016 11:10

Miloši, nejsou ty klobásy slanější než lidská plasma?

To máš pravdu, asi jsou. Pak by teplý roztok měl mít 2,5 možná 3%. Jako fyziologické maso pus 2% nasolení. 

Klobásky se nenařívají před uzením, jsou tenké stačily by se ovařit

Myslím, že 60st. teplá voda je neovaří. U každého uzení se doporučuje, aby se uzená potravina nevkládala do udírny studená a přiblížila se teplotě uzení ještě před vložením do uzáku. Tedy maso se rozehřívá horkou vodou (není co pokazit), klobásy se jen temperují na pokojovou teplotu (což v létě může být teplota blízká studenému kouři). Zahřát klobásy na teplotu udírny (já používám 60st) teplým vzduchem či vodou nemůže být na škodu, ostatně v udírně se na začátku uzení o nic jiného než zahřívání masa nesnažíme. Jediným cílem je zabránit nežádoucím jevům - opocení klobás a déledobějšímu poklesu teploty v udírně. V obou případech, kdy se mi to stalo, byla malá udírna zcela zaplněna - byl problém umístit kliobásy tak, aby se nedotýkaly.

                     
host - 72.149 (?), 3.11.2016 14:04

Já sice udím nastudena, ale souhlasím stím, že předehřátím v horkovzdušné troubě se nic nezkazí, jen se to zlepší.

FO

                     
host - 72.149 (?), 3.11.2016 15:53

ještě. Nepředehřál bych je na 60°ale jen 45-50°C.

FO

   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 3.11.2016 16:31

Druhou možností je nechat klobásy viset chvíli na stojánku v horkovzdušné troubě nastavené na 60 st...a co ještě třetí možnost, tedy nechat ty klobásy v té troubě několik hodin? A ani by se nemuselo udit. Ani by tam nebyly žádné jedy z kouře, prostě dokonalá potravina.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 11.2 (?), 3.11.2016 16:52

enlightened Bingo!

         
host - 72.155 (?), 3.11.2016 19:12

Po tak dlhej diskusii uz aj tak su davno zjedene, pravda?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika