Rozehřátí klobás



Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?)
3.11.2016 16:31

Druhou možností je nechat klobásy viset chvíli na stojánku v horkovzdušné troubě nastavené na 60 st...a co ještě třetí možnost, tedy nechat ty klobásy v té troubě několik hodin? A ani by se nemuselo udit. Ani by tam nebyly žádné jedy z kouře, prostě dokonalá potravina.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 2.11.2016 22:03

Klobásky se nenařívají před uzením, jsou tenké stačily by se ovařit, jde to poznat na chuti a na mozaice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 3.11.2016 11:10

Miloši, nejsou ty klobásy slanější než lidská plasma?

To máš pravdu, asi jsou. Pak by teplý roztok měl mít 2,5 možná 3%. Jako fyziologické maso pus 2% nasolení. 

Klobásky se nenařívají před uzením, jsou tenké stačily by se ovařit

Myslím, že 60st. teplá voda je neovaří. U každého uzení se doporučuje, aby se uzená potravina nevkládala do udírny studená a přiblížila se teplotě uzení ještě před vložením do uzáku. Tedy maso se rozehřívá horkou vodou (není co pokazit), klobásy se jen temperují na pokojovou teplotu (což v létě může být teplota blízká studenému kouři). Zahřát klobásy na teplotu udírny (já používám 60st) teplým vzduchem či vodou nemůže být na škodu, ostatně v udírně se na začátku uzení o nic jiného než zahřívání masa nesnažíme. Jediným cílem je zabránit nežádoucím jevům - opocení klobás a déledobějšímu poklesu teploty v udírně. V obou případech, kdy se mi to stalo, byla malá udírna zcela zaplněna - byl problém umístit kliobásy tak, aby se nedotýkaly.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 3.11.2016 14:04

Já sice udím nastudena, ale souhlasím stím, že předehřátím v horkovzdušné troubě se nic nezkazí, jen se to zlepší.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.149 (?), 3.11.2016 15:53

ještě. Nepředehřál bych je na 60°ale jen 45-50°C.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 3.11.2016 16:31

Druhou možností je nechat klobásy viset chvíli na stojánku v horkovzdušné troubě nastavené na 60 st...a co ještě třetí možnost, tedy nechat ty klobásy v té troubě několik hodin? A ani by se nemuselo udit. Ani by tam nebyly žádné jedy z kouře, prostě dokonalá potravina.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.2 (?), 3.11.2016 16:52

enlightened Bingo!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 72.155 (?), 3.11.2016 19:12

Po tak dlhej diskusii uz aj tak su davno zjedene, pravda?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika