Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Menší dřevěná udírna

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
            

Menší dřevěná udírna


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?), 10.11.2011 7:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím uzenáře, spousta návodů je na polských stránkách

k předešlému článku, podle kterého návodu jsi postupoval?díky

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
               

Menší dřevěná udírna


miroslav partl (75) - xxx.xxx.144.246 (?), 10.11.2011 12:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Projel jsem tady přes zimu téměř všechny diskuse o udírně. Potom jsem si to tak nějak přizpůsobil, aby to pokud možno fungovalo, moc to nestálo a jakžtakž to vypadalo. A myslím, že se to celkem povedlo. Ta polská je moc hezká, ale řekl bych, že zbytečně složitá a tím pádem i drahá.

Připojit reakci
                  

Menší dřevěná udírna


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?), 10.11.2011 13:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neporavnával jsem jednotlivé kusy, jak jsou náročné a drahé, to máš tak, že každý je jinak řemeslně zručný a taky finančně zajištěný a tudiž co kus to unikát... kdysi jsme měli uďák v kopci a co do materiálu by se dal postavit zadarmo... kouřovod ze starých betonových trubek a betonových žlábků na kabely od štreky, ohniště na zemi v obrubníkovém obklíčení a bouda rozkládací z prken, ještě je mám na seně...

podle kterého receptu A až Z o uzení jsi nakládal maso???

Připojit reakci
                     

Menší dřevěná udírna


miroslav partl (75) - xxx.xxx.144.246 (?), 10.11.2011 23:41
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakládal jsem to dle receptu,,Solení injekční stříkačkou". Udil jsem poprvé, tak jsem zkusil tři asi kilové šrutky bůčku. Místo 2-3 dnů jsem to měl naložené 5 dní. Udil jsem při 75-85 °C asi 8 hodin. Předtím 45 minut maso v teplé vodě cca 75 °C. Na první pokus výsledek vynikající. Jenom příště do láku na nástřik dám asi o 30 gramů míň soli a udit zkusím 10 hodin, jakej v tom bude rozdíl. ale jinak je ten recept výbornej, obzvlášť na léto, když je problém s teplotou.

Připojit reakci
   

Menší dřevěná udírna


host - xxx.xxx.32.58 (?), 29.1.2012 16:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den, mozno uz je neskoro  -myslim tym vela ziadosti --velmi pekna udiaren, nemate este planik vystavby Vasej udiarne?  popripade par rad ci fotiek. Radi by sme si podla Vas postavili podobnu. Vopred dakujem, uz sa teraz tesim. Maria, ramimi@azet.sk

Připojit reakci
      

Menší dřevěná udírna


host - xxx.xxx.104.124 (?), 18.2.2012 18:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, uvedené dřevěné udírny se mi moc líbí. Mohl by někdo ze zkušenějších poradit jak vyrobit kostru, z jakého dřeva, rozměry a hlavně jak hranolky spojit? Případně uvést detailní postup.Děkuji předem.

Připojit reakci
         

Menší dřevěná udírna


host - xxx.xxx.164.4 (?), 19.2.2012 3:16
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jestli vám to pomůže, tak tady je jeden plánek

Připojit reakci
   

Menší dřevěná udírna


host - xxx.xxx.226.182 (?), 28.2.2012 15:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat čím máte izolovaný kouřovod u Vaší udírny, a jestli nevadí kameninová roura.Vaše udírna je moc hezká.Díky za rady.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Menší dřevěná udírna


miroslav partl (75) - xxx.xxx.122.184 (?), 28.2.2012 19:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Roura je normálně zazděná v betonu a kamení. Takže kameninová roura by určitě neměla ničemu vadit.

Připojit reakci
   

Menší dřevěná udírna


host - xxx.xxx.199.212 (?), 19.4.2012 13:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den..prvně musím říct, že udírna je moc fajná..ale chci se zeptat na jednu věc které nerozumm. píšete že: Kouř v udírně je veden šnekovitě mezi vyskládanými cihlami a vchází do udírny středem, přes upravený kotlový plech, který pokrývá celé dno, pouze uprostřed je otvor o velikosti 12x12 cm. Díky tomuto šneku jsem prodloužil vzdálenost topeniště asi o 1m

Tím je myšleno že je tam plechový šnek ve vnitř?

Za odpověd předem děkuji

p.villin@email.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Uzení domácích klobás10.6.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.6.2020
Uzení domácích klobás1.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů