Nakládání a vakuování masa na uzení



host - 92.152 (?)
4.4.2015 8:22

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
host - 112.110 (?), 26.3.2015 10:03, zobrazeno: 196503x

Mohu maso na sucho nasolit a z vakuovat v zabaleném sáčku a dát na 6 týdnů do ledničky?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 157.100 (?), 26.3.2015 12:00

Teoreticky asi ano. Já bych měl ale strach, že nepůjde kontrolovat, jestli maso náhodou nezasmrádá. Bál bych se tak nakládat maso neznámého původu (každé koupené v obchodě).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 176.102 (?), 26.3.2015 12:56

Takto naložený maso je podle mě lepčí než to máchat v nějaký kejdě za přístupu vzduchu.

Na youtube je spoustu receptů s vakuovačkou, ale všude používají rychlosoli, pragandy, dusičňany nebo jak se to hnojivo na pole jmenuje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 179.173 (?), 2.4.2015 19:01

Nakládání s vakuovačkou je revoluční technologie! Mám dózu 5,2 l, koupím bůček, (přiměřené běžné šrůtky) nasolím a načesnekuji nasucho, dám do dózy, vysaji vzduch, cca za hodinu zruším podtlak a nechám v lednici. Druhý den znova vysaji vzduch, zruším podtlak a zaleji lákem na 1 l vody 5-6dkg soli. Pořád v lednici. Občas koukám, protřepu a když mám čas, tak udím (za 2 či 3 dny). Podtlakový proces je možno pro větší účinnost vícekrát zopakovat. Mám malou udírnu na terase v Praze. Podtlakem se jak jistě víte roztáhnou póry v mase a celé nakládání (marinování) se se skrátí s druhou odmocninou běžného času. Odpadá mi ta 6ti nedělní hrůza s překládáním masa a výměny zasmrádlých láků atd... Nepoužívám pragandu, ani cukr a maso je nádherně červené a naprosto skvělé!!!

Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
kumpamp - (1) - 179.173 (?), 2.4.2015 20:23

A abych ještě doplnil, před uzením maso prohřeji ve slané vodě až do mírného varu, cca 1 hodinu, pak udím na bukové štěpce cca 6 - 8 hodin, při teplotě 45 - 80 °C, i více, jak se zrovna zadaří. Výsledek mám vždy opravdu k sežrání. Žádné křeče a výsledek je skvělý.

Zdeněk

Nakládání a vakuování masa na uzení
Nakládání a vakuování masa na uzení
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 92.152 (?), 4.4.2015 8:22

Vakuovačka je dobrý nápad, určitě to vyzkouším. Maso mívám normálně volně ložené v ledničce dole v dózách, smrdí vše a už po dvou týdnech mě s tím chce manželka vyhnat...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 1.230 (?), 4.4.2015 9:01

Já jsem se pro to rozhodl hned jak jsem shlédl video od smokerdirk. Také jsem nakládal maso nasucho v dózách. Mám na to sice ve sklapě starou chladničku chladničku určenou jen na nakládání. Očekávám od toho lepší využití prostoru v chladničce a hlavně zlepšení kvality, protože na povrchu česnek trochu "zatuchne" při dosavadním způsobu.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 110.200 (?), 10.1.2016 15:57

Zdar. Už jste to někdo vyzkoušeli? Maso nasolit a zavakuovat do folie a pak vyudit??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 110.200 (?), 10.1.2016 16:00

Samozřejmě jsem myslel v igelitu naložit a na uzení vyndat. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 10.1.2016 22:18

Asi by to šlo, ale nezkoušel jsem. Trochu by mi vadilo, že nemůžu maso překládat a jeho stav kontrolovat čichem.
 To byste jako vakuoval každý kus zvlášť?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika