Jak uchovávat klobásy?



host - 64.137 (?)
24.4.2020 7:29

Zdravím kolegové uzenářii.

sMáte někdo návod - foto a zkušenost s vysoušením klobás v doma vyrobené sušičce? Myslím nějakou dřevěnou krabici s ventilátorem. jak dlouho sušit? Jaká může být maximální okolní teplota? dík za rady. R.V.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
               
david78 - (1) - 168.2 (?), 15.1.2016 10:12

dobry den.vyrobene klobasky vetšinou spotřebujeme v brzke době, ale chtel jsem se zeptat na nazor.jak a proč oplachovat klobasky po vyjmuti z udirny.přiznam se že po nekolika dnech citim tuk z venci.zajimalo mne zda hned po vyjmuti provest oplach teplou, vlaž. či stud vodou.už jsem videl nekolik videii z masokombinatu, ale chtel bych si ujistit tuto myslenku.dekuji.david

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 16.1.2016 12:02

Já klobásy oplachuju hned po vyjmutí z udírny horkou vodou - abych spláchnul zbytky sazí či tuku. Dělám to ale jen s těmi, které se budou brzy konzumovat, rozdávat,  mrazit nebo sterilovat. Ty, které nechávám viset v chladnu neoplachuju, obávám se, že kontaktem s vodou by se zkrátila jejich trvanlivost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 117.52 (?), 18.1.2016 7:51

Klobásky vodou zásadne neoplachovať, najmä nie pokiaľ ich chcete dlhšie skladovať. Klobásky pred konzumáciou stačí poutiereť papierovou utierkou. Aj pred ukladaním klobás do mraziaka / koncom zimy / klobásky neumývať.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 19.1.2016 15:05

Problémem tohoto vlákna je, že pod jedním slovem - klobáska - se skrývá nepřeberné množství masných výrobků, od šťavnatých šunkáčků určených k rychlé spotřebě až po vysušené uzenky s nekonečnou trvanlivostí. Záleží na druhu a původu použitého masa, přídané vody, technologii zpracování, teplotě kouře, délce uzení, roční době, skladovacích prostorách a spoustě dalších okolností. Svoji vlastní zkušenost hlásat jako univerzálně platnou a radit ostatním jako jediný možný postup opravdu nelze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
barbakan - (5) - 40.210 (?), 20.5.2016 21:36

Oplachování klobásek nebo trampského cigára ve studené vodě dělám proto, abych zabránil vysychání střívka a zabránil odpaření vody v klobáskách. 

Klobásy, které nebyly oplachovány
Klobásy, které nebyly oplachovány
Klobásy po oplachu (jiná várka)
Klobásy po oplachu (jiná várka)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
DominikS - (5) - 70.55 (?), 27.6.2016 22:27

Nevlastní otec od bývalé přítelkyně je po vyuzení i s tukem nechal pod tlakem uzavřít do zavařovaček po 4ech menších kusek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 39.38 (?), 7.4.2020 12:01
Ja dal klobase sušit a zplesniveli. Co z tým?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Radek.P - (36) - 249.75 (?), 8.4.2020 11:41

Zdravím, klobásy můžete vyhodit.Já osobně bych je nejed ani po omytí.Ta místnost s plísní dole na stěnách není vhodná k sušení klobás.Lepší je půda kde proudí vzduch.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 64.137 (?), 24.4.2020 7:29

Zdravím kolegové uzenářii.

sMáte někdo návod - foto a zkušenost s vysoušením klobás v doma vyrobené sušičce? Myslím nějakou dřevěnou krabici s ventilátorem. jak dlouho sušit? Jaká může být maximální okolní teplota? dík za rady. R.V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 51.173 (?), 14.4.2020 12:56

Na fotce úplně nezplesnivěly, jen chytly plíseň. Tak,  jak to  je na fotce,  je dost možné,  že plíseň  ještě neprorostla dovnitř.  Je třeba je co nejdřív ošetřit,  každý den  se počítá.

Odpověď není úplne jednoznačná,  jestli jíst  nebo vyhodit. Zkažení plísní se pozná změněnou "plesnivou" chutí chutí, potom by byly stoprocentně na vyhození. Pokud by se měly zkonzumovat,  musí se jednoznačně vždy před konzumací tepelně upravit. Takhle,  jak vypadají,  by mělo stačit povrch klobásek  důkladně očistit kartáčkem v teplé vodě a pokud nebyl povrch klobásek  a střívko plísní  narušeno,  mělo by to stačit. Klobásky dát do sklenic,  zalít osolenou vodou  a zavařit. Pokud bylo střívko a maso pod ním plísní narušeno,  do řekněme 5 - 15 % plochy klobásky,  tak ta místa ostrým nožem vykrojit do hloubky a klobásky zase zavařit do skla.  Pokud byla zasažena větší část  klobásky, viděl bych  to zase spíš na vyhození. Ty klobásky potom vždy používat už  jenom do kuchyně s nějakou tepelnou  úpravou před jídlem,  do zelňačky, na šunkofleky,  do bramboráku  atd.

Přirozeně ty zavařené klobásky ani nálev z sklenice nesmí být po otevření plísní cítit,  jinak to  je jednoznačně okamžitě na vyhození.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika