|
Příspěvky uživatele - 51.173
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Očkovat či roubovat nálet mirabelky?, 3.9.2025 Já zkušenosti s očkováním nemám, jen s roubováním. A právě jsem nejvíc rouboval švestkovité a bez problémů. Je třeba jenom roubovat na celý stromek, to znamená při roubování na jaře seříznout celou korunku a nenechat na kmínku žádný původní... celý příspěvek > |  | Slivoň Myrabolán, Mirabelky nebo špendlíky?, 3.9.2025 Já má žluté rané, ty jsou zasyrova nasládlé, uvařené beznadějně kyselé, zrajou na začátku srpna. Pozdní žliuté, ty zrajou ke konci srpna, jsou za syrova sladší a trochu chutí připomínají ryngle, a žlutočervené pozdní, ty jsou taky trochu sladší.... celý příspěvek > |  |
|  | Meruňka - kruhy na plodech, 3.9.2025 Pokácet myrobalán by byla chyba, mxtrobalány jsou většinou k šarce odolné a šárku neroznáší. A pokud nějaký plodový myrobalán není k šárce úplně odolný, je méně náchylný než spousta jiných, často nakažených švestek a pološvestek, kterých máte... celý příspěvek > |  | Meruňky 2024, 22.7.2024 Jak to tady tak čtu, tak možná je chyba vyzdvihovat meruňky, co jsou co nejvíc sladké. Ono čím větší množství cukrů, tím +- bude většíá náchylnost k praskání za vlhka, k hnití, k napadání všelijakými hmyzáky i nakonec k naklovávánéí špačky, kosy a... celý příspěvek > |  | Myrobalán plodový ´Klaret´ červenolistý, 23.5.2024 Já bych si ten myrobalán taky rád koupil, kdyby ho někdo nabázel. |  | Jaký druh švestky na slivovici?, 27.10.2023 Jen bych jen dodatečně po 5 letech poznamenal, že mít malou zahradu, kde se vejde jen málo stromů, preferoval bych taky švestky pro přímý konzum zasázením po odrůdě, co by plodila zhruba co 2- 3 týdny. Získání kvasu bych řešil kvašením v malých... celý příspěvek > |  | Štěpařský vosk, 27.8.2023 Trošku bych to okomentoval.
Hlavní složkou nebo složkami štěpařského vosku jsou přírodní látky, které stromy používají na krytí ran a tudíž které zaručeně neničí pletiva. Ale v praxi se stejně dávno používá štěpařská páska či v nouzi... celý příspěvek > |  | Muškatelka letní dlouhá (Cukerinka, Medovinka), 25.12.2022 Fotky plodů Muškatelky mně připadají téměř shodné s jinou rozšířenou hruiškou a sice hruškou Solankou. A hrušky takového tvaru si pamatuji z doby mého dětství.
Podle mého názoru to může být nějaké základní šlechtění hrušky, která ... celý příspěvek > |  | Zbytky čokolády v sudech, 6.9.2022 Tak kdyby bylo té čokolády moc, tak předpokládám, že by se z toho naplnily sklenice a tak by se to vyřešilo. Malý zbytek se v kvašení nejspíš ztratí a pokud nebude při vypalování kvasu generovat nějakou problematickou pachuť, jako že bych... celý příspěvek > |  | Dotaz na růst rostlin nad kolektorem tepelného čerpadla, 4.9.2022 Zdravím.
Má někdo zkušenosti s pěstováním ovoce a zeleniny nad plošným kolektorem tepelného čerpadla voda - voda? To je ten kolektor, kde jsou trubky uložené v hloubce asi 120 centimetrů v půdě co nějak metr až dva metyr... celý příspěvek > |  |
|  | Orange Rubis, 16.7.2022 Orange Rubis mně připadá podezřelá. Je nyní polovina července 2022 a Kaufland je plný těchto meruněk ze Španělska. Přitom pokud by Orange Rubis měla být raná odrůda, měla by být k dispozici ze Śpanělska už někdy v... celý příspěvek > |  | Meruňka z pecky, 28.4.2022 Z pecky, hlavně když se vysadí přímo na místě, by měly být pro okrajové oblasti stromky odolnější. protože za prvé neprocházejí šokem při přesazování, z jednoho druhu zeminy do druhého a za druhé semenáčky ovocných... celý příspěvek > |  | Vrúble - rouby slivky, 10.4.2022 Čas ne že se blíží, ale už prošel. Rouby se odebírají optimálně na přelomu roku a většina drobných sadařů už má naroubováno. Jedině že by někomu ty uskladněné rouby zbyly, protože nyní už skoro všechno raší a... celý příspěvek > |  | Meruňky 2022, 9.4.2022 Tak kyselá meruňka, poud je jinak aromatická a chutnější, z poloviny, ze 2/3 by mně nevadila. Protože meruňky jsou taky na zavařování a na marmeládu a tam, pokud jsou kyselé, stačí víc přisladit. Možná by to bylo ještě lépe, protože... celý příspěvek > |  | Vytápění skleníku kotlem ústředního topení, 9.4.2022 Mám dotaz, setkal jste se někdo s vytápěním většího skleníku kotlem z ústředního topení? Nyní se musí měnit kotle ústředního topení za nové a ty původní kotle jsou často v ještě dost dobrém stavu a mohly by ještě hezkých... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|