Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > Čistý uzený je to normální?

Stránky: 1, 2   

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 7:44, počet návštěv: 16074
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Postavil jsem udírnu a i po 12hodinovým uzení je všechno úplně čistý. Maso i háky. Až tak, že nevím, jestli je to normální. Udírna je z KBbloků, uvnitř palubky, horizontální trubka 150mm asi 170cm, komín 180mm taky asi 180cm

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Čistý uzený je to normální?


vyslouzil (17297) - xxx.xxx.67.66 (?)
19.12.2014 8:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli je maso na řezu růžové a chutná jako dobré uzené, pak je to asi v pořádku. Příčinou čisté udírny může být příliš dobrý tah v udírně. Můžete uzavřít odchod kouře z komína klapkou nebo položenou cihlou tak, aby kouř unikal škvírami v udírně. Efekt uzení se tak zvýší.

Připojit reakci
   

Čistý uzený je to normální?


PP. (5418) - xxx.xxx.9.135 (?)
19.12.2014 8:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nenapsal jste čím udíte.

Připojit reakci
      

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S tim tahem je to mozny.

Maso je výborný, růžový, jen jak je čistý, připadá mi že po zchladnutí nevoní tak intenzívně jako maso uzený. Prostě je to úplně bez dehtu.

V udírně je dole rozptylovač kouře a nahoře dvojitý strop pro zabrzdění tepla. Ale ten můžu ještě předělat, že bych tam přidal posuvné klapky pro skoro uzavření. Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.

Udil jsem odkurovanym dubem, protoze tresen mam nekde v halde, na tu musim dojit a ted jsem pridaval tresen, ktera nebyla vyschla. Ani ta maso, ani haky "nezadehtovala".

Připojit reakci
         

Čistý uzený je to normální?


Melisa (300) - xxx.xxx.152.25 (?)
19.12.2014 10:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to popisujete, vypadá to jako ideální stav... :-)  Co s dehtem.

Připojit reakci
         

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.176.91 (?)
19.12.2014 12:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub je špatně.nějaký dvojitý strop?No nevím.Nikdy jsem žádné klapky nepotřeboval.V posladním období deseti let jsem se dopracoval k teploměru z vyhozeného Dakona.Ani bez něj jsem nikdy maso nezkazil.No je to s ním lepší.Radím buk a tu třešeň.Stropem to musí jít ven.Jak můžete udit, když píšete, že    Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.Tak kudy to vlastně kam jde?

Připojit reakci
            

Čistý uzený je to normální?


tatnda (1019) - xxx.xxx.114.253 (?)
19.12.2014 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Originální klapka není na 100% zavřená, je tam kus klapky uřízlé.Bude pořád dost tahu, já mám klapku dělanou, že zavřu komín úplně a dým mi jde vraty ven a skutečně malou mezírkou něco málo do komínu.

Obrázky:


pootevřený uďák
pootevřený uďák
Připojit reakci
               

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten strop jsem tam pridal kvuli tahu, proste mi prislo, ze vsechno teplo jde sofort pryc. Takto jeste druhy den po uzeni je uvnitr jeste porad 20 st. Ta skrtici klapka je original, ona ten komin uplne tesne neuzavira.

Ten princip je na obrazku, jestli z toho bude nekdo moudrej Ten spodni strop je cca 6 cm pod betonovym a kour jej obteka kolem. Mohu jej utesnit uplne a udelat v nem jen oteviraci klapky, jen mam zase dojem ze se to bude ohrivat moc. Ted mam nalozeno, uvidime co to udela kdyz zatopim jen tou tresni, tu jsem ale porazil tento tyden, tak o nejakem vyschnuti nemuze byt rec. Vyschlou tresni mam zahrabanou pod dubem, nevim kde, kdyz jsem skladal dub netusil jsem ze budu stavet udirnu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 17:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A takto to vypada z tech KB bloku, treba se to nekomu nelibi ale ja jsem spokojen

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.61.245 (?)
7.10.2015 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Stavěl jsem také z KB bloku
Obrázky:
udirna
udirna
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Udírna ze sudu11.3.20176239
použití dřeva na uzení nebo grilování9225.2.2017165275
Dosažení správné teploty v grilu na uhlí526.1.201718235
Plnicka klobas638.1.201733495
Ryby313.11.20164241
Uzeni horkym kourem25.11.20165710
Maso na uzeni74.11.20166395
Rozehřátí klobás273.11.201614703
Kysele maso3716.10.201630895
Poličky do udírny713.9.20165486
Nerezová udírna224.8.20165054
Recept na klobásy84.8.201611047
Sháním grilovací rošt do zahradního krbu73.8.20164742
Nerezova udirna32.8.20167080
Gril Weber Master-Touch GBS 57 cm - doplňky originál ano či ne?43.6.20166564
Uzení masa a klobás 71.6.201612963
Vyuzení hřbetního sádla (špeku) 615.5.201611334
Maso není dost proleželé1113.5.20169606
Voda v udírně134.5.201610752
Vrba520.4.20163457
Gril pro přítele41.4.20162883
Gril Weber Q 300-320326.3.20164628
Hodně tmavé klobásy419.3.20164269
Tuhé střívko klobásy 415.3.20166113
teploměr do udírny1010.3.201642424
Nepodařené uzení333.2.201649074
Krb kouří1815.1.201653043
Udírna zevnitř110.1.20164371
Grilování - uzení11428.12.2015273469
Akatové dřevo711.12.201514819
Klobásy se nedaří207.12.201529970
Čistý uzený je to normální?142.12.201516075
Jak dlouho udit klobásy?42.12.201514013
Prenosna udirna na drevene uhli?31.12.20153670
Plechová udírna221.11.20155286
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?2717.11.201535399
Cena domácích uzenin515.10.20153885
Menší dřevěná udírna 2730.9.201563465
Elektrické topeniště do udírny124.9.20152541
Topení divokou třešní423.9.20152569
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů