Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > Čistý uzený je to normální?

Stránky: 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 7:44, počet návštěv: 15037
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Postavil jsem udírnu a i po 12hodinovým uzení je všechno úplně čistý. Maso i háky. Až tak, že nevím, jestli je to normální. Udírna je z KBbloků, uvnitř palubky, horizontální trubka 150mm asi 170cm, komín 180mm taky asi 180cm

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Čistý uzený je to normální?


vyslouzil (16925) - xxx.xxx.67.66 (?)
19.12.2014 8:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli je maso na řezu růžové a chutná jako dobré uzené, pak je to asi v pořádku. Příčinou čisté udírny může být příliš dobrý tah v udírně. Můžete uzavřít odchod kouře z komína klapkou nebo položenou cihlou tak, aby kouř unikal škvírami v udírně. Efekt uzení se tak zvýší.

Připojit reakci
   

Čistý uzený je to normální?


PP. (5409) - xxx.xxx.9.135 (?)
19.12.2014 8:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nenapsal jste čím udíte.

Připojit reakci
      

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S tim tahem je to mozny.

Maso je výborný, růžový, jen jak je čistý, připadá mi že po zchladnutí nevoní tak intenzívně jako maso uzený. Prostě je to úplně bez dehtu.

V udírně je dole rozptylovač kouře a nahoře dvojitý strop pro zabrzdění tepla. Ale ten můžu ještě předělat, že bych tam přidal posuvné klapky pro skoro uzavření. Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.

Udil jsem odkurovanym dubem, protoze tresen mam nekde v halde, na tu musim dojit a ted jsem pridaval tresen, ktera nebyla vyschla. Ani ta maso, ani haky "nezadehtovala".

Připojit reakci
         

Čistý uzený je to normální?


Melisa (300) - xxx.xxx.152.25 (?)
19.12.2014 10:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jak to popisujete, vypadá to jako ideální stav... :-)  Co s dehtem.

Připojit reakci
         

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.176.91 (?)
19.12.2014 12:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dub je špatně.nějaký dvojitý strop?No nevím.Nikdy jsem žádné klapky nepotřeboval.V posladním období deseti let jsem se dopracoval k teploměru z vyhozeného Dakona.Ani bez něj jsem nikdy maso nezkazil.No je to s ním lepší.Radím buk a tu třešeň.Stropem to musí jít ven.Jak můžete udit, když píšete, že    Komín je z větší části uzavřený originální klapkou.Tak kudy to vlastně kam jde?

Připojit reakci
            

Čistý uzený je to normální?


tatnda (1019) - xxx.xxx.114.253 (?)
19.12.2014 15:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Originální klapka není na 100% zavřená, je tam kus klapky uřízlé.Bude pořád dost tahu, já mám klapku dělanou, že zavřu komín úplně a dým mi jde vraty ven a skutečně malou mezírkou něco málo do komínu.

Obrázky:


pootevřený uďák
pootevřený uďák
Připojit reakci
               

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 17:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten strop jsem tam pridal kvuli tahu, proste mi prislo, ze vsechno teplo jde sofort pryc. Takto jeste druhy den po uzeni je uvnitr jeste porad 20 st. Ta skrtici klapka je original, ona ten komin uplne tesne neuzavira.

Ten princip je na obrazku, jestli z toho bude nekdo moudrej Ten spodni strop je cca 6 cm pod betonovym a kour jej obteka kolem. Mohu jej utesnit uplne a udelat v nem jen oteviraci klapky, jen mam zase dojem ze se to bude ohrivat moc. Ted mam nalozeno, uvidime co to udela kdyz zatopim jen tou tresni, tu jsem ale porazil tento tyden, tak o nejakem vyschnuti nemuze byt rec. Vyschlou tresni mam zahrabanou pod dubem, nevim kde, kdyz jsem skladal dub netusil jsem ze budu stavet udirnu.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.250.122 (?)
19.12.2014 17:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A takto to vypada z tech KB bloku, treba se to nekomu nelibi ale ja jsem spokojen

Obrázky:

Připojit reakci
                  

Čistý uzený je to normální?


host - xxx.xxx.61.245 (?)
7.10.2015 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Stavěl jsem také z KB bloku
Obrázky:
udirna
udirna
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Sháním grilovací rošt do zahradního krbu73.8.20164227
Nerezova udirna32.8.20166703
Gril Weber Master-Touch GBS 57 cm - doplňky originál ano či ne?43.6.20166231
Uzení masa a klobás 71.6.201612466
Vyuzení hřbetního sádla (špeku) 615.5.20168642
Maso není dost proleželé1113.5.20168854
Voda v udírně134.5.20169705
Vrba520.4.20163211
Gril pro přítele41.4.20162725
Gril Weber Q 300-320326.3.20164478
Hodně tmavé klobásy419.3.20163812
Tuhé střívko klobásy 415.3.20165583
teploměr do udírny1010.3.201641801
Nepodařené uzení333.2.201647081
Krb kouří1815.1.201650049
Udírna zevnitř110.1.20164177
Grilování - uzení11428.12.2015267545
Akatové dřevo711.12.201514020
Klobásy se nedaří207.12.201528616
Čistý uzený je to normální?142.12.201515038
Jak dlouho udit klobásy?42.12.201512527
Prenosna udirna na drevene uhli?31.12.20153467
Plechová udírna221.11.20154777
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?2717.11.201533378
Cena domácích uzenin515.10.20153618
Menší dřevěná udírna 2730.9.201561850
Elektrické topeniště do udírny124.9.20152310
Uzený kanec1123.9.201511989
Topení divokou třešní423.9.20152327
Topení při uzení1919.8.201524318
Gril ze starých kamen 813.7.20156615
Bůček1220.6.201516415
Indiánská černozem1012.6.201510817
Velká pánev WOK min. 60cm1810.5.20159683
Drevo na údenie4114.4.201560515
Uzení třešňovým dřevem112.4.201515371
Stara udirna - jak ji zprovoznit? 329.3.20154478
udírna12611.2.2015371686
Zahradni krby Věříš103.2.201511254
Grilování na žulové desce3521.1.2015147658
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů