Klobásy narážím večer a přes noc skladuji v lednici také přikryté potravinářskou fólií. Doba uzení záleží na teplotě kouře - pokud bude uzeno teplým kouřem okolo 70 stupňů je 8 hodin + - dostačující. To poznáte ochutnáním nejlépe vychladlého vzorku . Pokud budete udit studeným kouřem do 30 stupňů jsou klobásky trvanlivější, jsou však i "žužlavější" a budete je udit třeba 2 dny. V některých receptech se uvádí doba uzení 2 nebo 4 hodiny - toto považuji za sci fi, respektive za tuto dobu se skutečně klobásy dají upéct v udírně zvýšenou teplotou, nejsou to však již klobásy UZENÉ. Až se Vám budou líbit (po 6 - 8 hodinách), ochutnejte a sám posoudíte, zda ještě udit, či zda máte Vaši výrobu hotovou. Přeji dobré klobásky.