Pěstování ozimé zeleniny
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 6.180 (?), 19.2.2021 15:20
Tak to je teda bomba!!! Teď už to bude ok. Alex
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 61.202 (?), 18.4.2021 14:46
Už dnes mohu vyhodnotit přezimování všech tří odrůd ozimé cibule jako úspěšné. všechny sazenice zimu přečkaly a dnes už rostou. Zdá se mně, že v tomto případě byla lepší běžná bílá netkaná (19 bg/m2) než ta určená k ochraně před mrazem (50 g/m2). Květáky a ostatní košťáloviny volně zakryté těmito textiliemi dostaly zabrat a pochybuji, že z nich něco bude. Příští rok udělám jeden záhon těchto ozimých cibulí, usnadní mně to jarní práce, kdy mám dost co dělt s jinými zeleninami.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 61.10 (?), 21.4.2021 17:05
Květáky v tunelu- jak šel čas.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 63.94 (?), 29.4.2021 18:51
Zatím nemohu říct úspěch, ale vyvíjí se to dobře, alespoň odrůdy Aalsmeer a Walcherin Winter 5. V tunelu pět Aalsmeer a čtyři Walcherin. Aalsmeer přežili i pod netkanou (na druhém obrázku), vlevo jeden pod NT 19 g/m2 a vpravo dva pod NT 50 g/m2). Všechny tři asi nechám vykvést a provedu opylení, abych měl pro příští rok dost semen. V dobré formě je také vytrvalá brokolice Nine Star... (tři rostliny), Zbývající květáky nic moc, halvně Roscopf. Fotky z dneška.
¨ Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3373) - 60.89 (?), 28.7.2021 9:27
Pro zimu 2021/22 jsem se snažil napěstovat nějaké semena. Docela mě ty rostliny na semena na záhoně vadily, ale z toho nejlepšího květáku Aalsmeer se mně podařilo získat docela dost semen, klíčivost jsem si už ověřil, takže okolo 1.8. budu vysévat přezimující květáky. S Walcherin Winter to je horší, získal jsem jen pár semen, ale na tuto sezónu by to mělo stačit. Z brokolice Nine Sar jsem získal semen hodně, jen nevím, kam ji přes zimu dát. Možná ji nechám venku, případně přes ni přehodím jen netkanou. V tunelu budu mít jen květák Aalsmeer a jen několik květáků Walcherin. Odrůdy Roscopf, Galleon a Celebrity letos pěstovat nebudu. Doufám, že tato sezóna bude ještě úspěšnější.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.6 (?), 28.7.2021 11:48
Nově chytám do nádob se silným cukerným roztokem, láká je to stejně jako pivo a je to ekonomicky únosnější. Ovšem není to žádný zázrak, pro celý pozemek bych potřeboval 350 metrů jakékoli bariéry a naplnit 350metrový žlab cukerným roztokem, to abych si koupil cukrovar.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.89 (?), 28.7.2021 12:56
Co myslíte tou bodovou ochranou. Chráníte nějak jednotlivé rostliny?
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|