Celer 2
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host, 2.10.2005 18:14, zobrazeno: 27473x
Urodili se mi pěkné velké tvrdé bulvy celeru, voní krásně ale nedají se syrové jíst, mají totiž velmi nepříjemnou nahořklou chuť. Ještě se mi to nestalo takže nevím co to způsobilo. Poradí mi někdo. Děkuji Schneider
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.83 (?), 29.10.2006 18:32
když jsme se dali do celeru,nejí se syrový.Nejlepší je nakrájet na plátky asi 1 cm silné,povařit ve slané vodě až změkne a zpracuje na řízky ve dvojím obalu.Senzace!Kromě jiných předností a obsahu vitamínů podporuje činnost prostaty a záležitostí s ní spojených.JABR
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.208 (?), 22.6.2007 1:30
Celer má léčivé schopnosti, jak je výše uvedeno, ale jen v syrovém stavu. Tepelnou úpravou se účinky hodně snižují. Já dělám ze syrového nastrouhaného celeru výbornou pomazánku na chlebíčky. Musí se ale hned po nastrouhání pokapat citronem, který zabrání zhnědnutí a potlačí případnou hořkost a přidat trochu cukru a majolky. Celer má rád hodně moc vody - domnívám se, že zhořknul, protože byl málo zaléván.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivettt111 - (16) - 52.207 (?), 17.7.2008 15:49
Já se zeptám-kdy sklízet celer-zasadila jsem ho v květnu (poprvé)a již má pěknou korunu, ale nevím zda je dole už hotový-bude mírně vidět na povrchu? já ho pěstuji jen kvůli listu-přítel ji jedině list-miluje ho jen tak anebo ho přídávám nadrobno nakrájený do mlétého hovězízo, cibule,sůl, pepř a hned na placatou špízovou jehlu a na ohni-to je lahoda-opečené rajčátko k tomu jééééééééé:))) doporučuji.Ráda bych co nejvíce hustou korunu jak mají v obchodech, ale mám zatím tak polovinu-nehnojila jsem-může to být tím? zajímalo by mě kolikrát za sezonu sklízíte celer-je to tak sníte nasadíte nový a zase roste?nebo jen 1x za sezonu(venku).děkuji za rady a omluva Všem jsem začátečníček:)))
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|