Bazalka v květináči z marketu - přesadit, nebo ne?
|
|
|
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?) 17.12.2014 19:54, zobrazeno: 29485x
Dobrý večer,
koupil jsem bazalku v květináči, ale bohužel od prodavaček jsem se nedozvěděl, co s ní dál. Má se přesadit do jiné země? Pokud ano, poraďte mi prosím, co a jak. Kde v bytě ji bude nejvhodněji umístit, aby vydržela co nejdéle. Jak často se má zalévat? Díky R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 18.12.2014 17:08
Bazalka je jednoletka, takže roky vám nejspíš nevydrží. Manželka to mívá v kuchyni na okně a nejspíš to semtam do něčeho i utrhne, takže to asi nepotřebuje nějaké speciální zacházení, jako že zima a tak.
A kupuje to taky vždycky někde v supermarketu, prý rostlina vyjde na stejnou cenu jak semínka a nemusí se čekat až to vyroste.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 19.12.2014 8:14
Sacek seminek bazalky stoji na eshopu 8,90 (u nas na jare v zahradnictvi ci v super hyper cca 15,-). Ze sacku se da vyset trhuhlik delky 1 m. Bazalka se pestuje obvykle pro jidlo, pro ochuceni rajcat ci zeleninoveho staci obvykle nekolik pokrajenych listku, je velmi aromaticka. Aby obrazila (znovu vyrostla), nutno rezat rostlinky nad deloznimi listky. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 19.12.2014 8:39
Nepsal jsem, ze si ma nekdo koupit 1 pytlik na eshopu, ale kolik stoji 1 pytlik na eshopu. Prumerne inteligentni obcan to snad chape. Kolik toho tazatel potrebuje nevim, nemam nic proti tomu, kdyz si nekdo koupi bazalku predpestovanou, ale rostlina v 1 kvetinaci stoji urcite vice nez 1 pytlik seminek (sam jsem ji nekolikrat kupoval, stala po sleve cca 30-40 Kc). J.R.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|