A hodí se ta jablka ještě k jídlu? Proč se ptám? U nás většinou už tak od konce února nebo v březnu jablka ze sklepa nikdo moc nechtěl, ještě tak se dala do štrůdlu. No a na jaře se pak vše hodí na kompost ať už jablíčka vypají třeba ještě hezky.
Proč by se nehodila k jidlu?Pokud nejsou po půlročním skladování nahnilá, a jsou jen tak trochu unavená, seschlá,jíst se dají, nebo je lze použít jak jste řekl na štrůdl.
Jablka si ve sklepě sice vesele hnijou, ale ty zdravé, jako například plody TOPAZU, mají v tuto dobu pevnou a šťavnatou dužninu a samozřejmě potřebnou a svěží kyselinku, která dodává této rubínové odrůdě potřebný říz.
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1794) - 77.140 (?),6.3.2015 11:22
Mluvte za sebe.Normální jablko s mnoha neduhy.Vlivem napadení strupovitostí a jinými neřády slupky viz fota z 2014 v půli ledna skončily.Ochutnal jsem asi 10 jablek, ostatní nezadržitelně zvadly.
Však Petr mluví za sebe, za koho jiného. Já Topaze taky chválím. I když loni nebyl jeho rok - hodně plodů drobných a jako všude sazovitost. Ale krásný vzhled a říznou svěží chuť cením.