|
Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.231 (?), 5.10.2008 13:49
Na zahradě, kterou jsem před časem koupil, jsou 4 jabloně s podobnými jablky. Předchozí majitel měl u nich zapsáno stejné jméno (Idared). Taky se mi to nezdá, ale jablka jsou nejlepší, která mám. Jsou poměrně veliká a chutná (dobrý poměr cukru a kyselin). Stromy kvetou pravidelně a velmi silně, sklizňová zralost v září a plody vydrží do dubna. Budu si z nich brát rouby, pokud budu něco přeroubovávat na staré zahradě. Z nemocí jsem pozoroval jen napadení parazity (obaleč, mšice).
Našel by se expert, kterému bychom mohli jablka poslat na determinaci?
Mimmo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
mona lisa - (13) - 171.60 (?), 8.10.2008 14:13
Vase jablka nebudu Idared - nesedi skliznova zralost ani doba uskladnenia. Idared zbieram az v oktobri (aj literatura uvadza skliznovu zralost v oktobri) a vydrzia mi az do juna.
Ja osobne Idared doporucujem - najlepsia sorta, aku mame. Vysoka urodnost kazdy rok, vyborna skladovatelnost a chut.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.71 (?), 5.10.2008 17:23
Děkuji pane Jerome i hoste .64.231,.Jsem přesvědčena, že Šampión to není, ten roste vedle ve stěně a už jsme ho snědli (250 n.m.), tohle je určitě zimní, o tomhle info poskytnout zatím nemůžu, protože ač mám ráda jablka klidně kyselejší a neuleželá, do tohohle bych se ještě nezakousla brrrrr . Ráda jablko někam pošlu, klidně i hostovi 64.231. Zrovna v sobotu jsem byla nakupovat pozdní zimní jablka na uskladnění, měli tam všelijaké druhy, ale tohle jsem tam nenašla. Mě u něj fascinuje hebkost povrchu - sametová a z toho příjemná asociace - vzpomínka na podobný pocit z dětství, když jsme pojídali "kožuchy" danny
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 197.143 (?), 5.10.2008 22:13
taky mě to napadlo pole barvy a matnosti, a nebo nějaký rezistent podle té rzivé hvězdy v stopečné jamce. Kids orange mám doma v garáži a nyní je to ještě jablko tvrdé, plné pektinů. Po uzrání do konzumní zralosti je to jablko s menším podílem štávy, při jinak nezcvrkávající se slupce, velmi sladké - patrně vliv rodiče - Golden Delicious
Juraj Kafka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|