|
Prořezání starých třešní, 15.4.2009 Je to tak, "Cánův". |  | nové odrůdy jabloní, 31.10.2008 Co se týče Lipna - dobré jablko, slaďák, brzo v konzumní zralosti, dlouho vydrží (to ještě zkouším, asi do února v dobrém sklepě). Dřevo roste jak šílené, aspoň v prvních letech. Ale zase rezistence ke strupovitosti jen přes jeden Vf gen jako... celý příspěvek > |  |
|  | Jaké odrůdy jabloní pro 420m n.m, 8.10.2008 Hrušně - mohly by prospívat např. Clappova máslovka, Konference, Alfa, Dicolor,... |  | Tak nevím, jestli mi fakt prodali Idared, 5.10.2008 Idared to opravdu není (kromě toho jednoho pro srovnání), těžko říci, tipnul bych Šampion. Popište chuť, kdy zraje, jak dlouho vydrží... trpí na strupovitost? |  | Jaké odrůdy jabloní pro 420m n.m, 30.9.2008 Já bych vysadil hlavně rezistenty (jabloně) - Ametyst, Hana, Vanda, Rajka, Lipno, Rubinola, Rozela, Topaz, Red Topaz, Angold, v této nadmořské výšce (nikoli v mrazové kotlině) by měly prospívat. Nejspíš vše na podnoži MM 106. Starší... celý příspěvek > |  | Nové jabloně, jaké?, 8.2.2008 Rozumím Vám, jen beru v potaz to, že meziodrůdový obsah cukru v jablkách je z medicínského pohledu nevýznamný (ohledně cukrovky) - jak o tom psal pan Vysloužil. Jen mne napadlo, že paní přijde do zahradnictví a třeba nebude až takový výběr. |  | Nové jabloně, jaké?, 8.2.2008 Přijde na to, co bude k mání...například
1) z letních Julia, Hana, Ametyst, 2) z podzimních nebo raně zimních Vanda, Lipno, Rajka, Rosana, 3) ze zimních Topaz, Rubinola, Rozela, Angold...těch je spousta, spíš na podnoži MM 106 nebo silnější,... celý příspěvek > |  | Nové jabloně, jaké?, 4.2.2008 Děkuji za odpovědi, rozumím! Takže diabetické jablko je vlastně pleonasmus ! Nebohému Ontariu zbyla jen ta jeho výjimečně dlouhodobá skladovatelnost. Jináč je ošklivý, kyselý, musí se stříkat na strupovitost a střídá...no, ale tátovi to o té... celý příspěvek > |  | Nové jabloně, jaké?, 4.2.2008 Tak to je zajímavé - nevíte, prosím, jak je to tedy s Ontáriem? O něm se říká, že je to jablko pro diabetiky...Rozdíl mezi ním a jinými, třeba i dojmem mnohem sladšími, nebude nijak horentní!? Lze to kvantifikovat !? |  | Rebella, 1.2.2008 Však já si tu dobu před 30 lety pamatuju, i když jsem byl klukem - jak jsme se radovali např. z Dukátu, Čisteckého apod. Ohledně Heliodoru - slyšel jsem, že chuť nic moc, ale třeba u něj více záleží na stádiu konzumní zralosti nebo lokalitě. Na... celý příspěvek > |  |
|  | Rebella, 31.1.2008 To je dobře. V nabídkách německých zahradnictví se také Rubinola a Topaz běžně objevuje - to se o německých výšlechtcích u nás říct nedá. Ale Rebellu naroubuju a uvidím. Prý ta německá jablka nebývají tak sladká jako naše, Němci mají jiné chutě.... celý příspěvek > |  | Rebella, 28.1.2008 Ještě - už jsem něco našel na netu, ale je to německy (ouvej), ale přeložím si to... |  | Rebella, 28.1.2008 Ne ne, je to jabloň - německá, rezistent(vf), z Pilnitz, nebo jak se to píše, odtamtud je i např. Pilot, Piros atd. (alespoň mám dojem), ale o těch se toho taky moc nedá sehnat...ale díky, že jste se ozval! |  | Rebella, 26.1.2008 Znáte prosím někdo odrůdu Rebella? Růst, vhodnost k přeroubování starších stromů, doba sklizně, chuť, skladovatelnost, poloha pro pěstování... |  | jak se zbavit krtka, 25.12.2007 Jediný, kdo vám poradí, je Zdeněk Miler. |  |
 |
|