Sezona výsadby ovocný stromků začala
|
|
|
|
 |
 |
|
Niki - (4) - 145.69 (?) 7.11.2018 20:58
Tento rok by som chcel ešte zasadiť jabloň Evelina alebo Mantet. Slovenské e-shopy ju neponúkajú, teda aspúoň som ich nenašiel. Sem tam sa nájdu v Cz ponuke, ale zase mi odpísali že neposielaju tovar na Sk. Neviem či všetky eshopy neposielaju tovar alebo len niektoré. Viete mi pomôcť kde ich majú v ponuke?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.58 (?), 8.11.2018 7:38
Skúste sa dohodnúť priamo s majiteľmi vytipovaných škôlok/záhradníctiev, či by Vám nemohli zohnať konkrétnu odrodu. Raz si tu ktosi pochvaľoval tento postup. Igor
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář (682) - 235.1 (?), 13.11.2018 17:42
Naposledy som vyjadril nespokojnosť s ponúkanými výpestkami v Plantex Veselé. Dnes som tam zo zvedavosti po dlhšej dobe zavítal znova a bol som milo prekvapený, aspoň čo sa sortimentu jabloní týka. Viacerí z Vás zháňate odrody na podpníku MM106. V Plantexe je aktuálny sortiment (všetko MM106) nasledovný: Karneval, Red Jonaprince Wiltons, Florina, Gala, Orion, Topaz, Jonagold, Prima, Merkur, Idared, Pinova, Rubinola a Boskoopske. Sortiment vcelku široký a aj cena je prijateľná, 5,50€. Druhá informácia, tí ktorí sa chystáte na jar vrúbľovať a hľadáte podpníky (pýtal som sa na M9 a MM106), tak u p. Ďuračku (tiež vo Veselom) by mali byť v dohľadnej dobe k odberu. Cena údajne okolo 1€/kus. Najlepšie si ale vopred radšej zatelefonovať. Koniec hlásenia.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.159 (?), 13.11.2018 18:24
Môžem Vaše slová potvrdiť bol som tam pred cca 3 týždňami, kúpil som Wiltons Red Jonaprince a Merkur na MM106. Vzhľadom k tomu že už mám (okem iných) Idared, Pinovu, Rubinolu, Karneval, Topaz, Jonagold-Rubinstar, Jonagold-Marnica ten výber jabloní na MM106 bol pre mňa dosť zredukovaný. Florinu nechcem dosť sa na ňu sťažujú a niektorí aj likvidujú asi nebude do našich teplých podmienok. Žltých jabĺk mám tak akurát (Goldstar, Solaris, Golden) čiže Orion musí počkať aj keď je to kvalitné jablko podľa tunajších ohlasov, Gala a Prima ak sa nemýlim sú jesenné (Šampion môj jesenný favorit) potrebujem skôr zimné Booskopa vôbec nepoznám ani človeka čo by takú odrodu pestoval nepoznám, čiže pre mňa v podstate zostali tie 2 čo som aj kúpil. Ale musíte uznať že ponuka jabloní na m9 a m26 bola podstatne bohatšia. Koniec hlásenia (pre zmenu z Nitry).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|