|
Rubinstep
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 3.10.2012 11:31
Mam s touto Holovouskou odrudou celkem dobrou zkušenost, po počatečnim problematickem startu, plodi dobře a kvalitni plody jsou i dobře prodejne.K chuti se moc vyjadřovat nebudu, každy mame jine naroky a take je to o tom kdy si ten ktery plod rozhodneme ochutnat, po utrženi.Mam i druhou podobnou odrudu podobneho křiženi Rubinmeg(RubinxMegumi) a ta je u mne vice prodejnějši.Ale ja osobně mezi nimi velky rozdil nevidim, jen snad ten, že rubinmeg jsem vysazoval s dvouletym opožděnim a tak pro stalejši odběratele je to stale novinka.V sadě mam od každe odrudy po čtyřiceti M9.-Ale jak řikam je to na každem.- Nebojim se letos řici, že nebude problem s odbytem.Sam za sebe by jsem chutovou pohodu u těchto jabliček hodnotil až od druhe poloviny listopadu a ještě lepe až po třech kralich.Ale je to tež o vhodnem uskladněni.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 5.10.2012 20:59
Clivia je německou (NDR) odrudou, a byla kdysi dost testovana v novošlechtěni.Vyžaduje teplejši oblasti a chraněna stanoviště, sama o sobě je dost nachylna k chorobam.v nevhodnych podminkach křenči.Patři do skupiny Coxova reneta ale jeji kvality zdaleka nedosahuje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 15.11.2012 15:06
Plody jsou příliš velké, tvarově nevyrovnané, brzy moučnatí. Při podtržení trpí kvalita chuti. Na jaře, nejpozději na podzim tuto odrůdu vyměním, neboť s ní nejsem spokojen. Odrůda svými vlastnostmi v mých podmínkách zdaleka neodpovídá popisu odrůdy šlechtitelem. Zejména trvanlivostí.
S pozdravem Milan Boštička
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 15.11.2012 19:44
O Primadele jsem se už zmiňoval, zatím mě zklamala. Plody při sklizni byly mizerně vybarvené, teď už to je lepší. Plody jsou větší, ale chuť nic moc.Zatím mám na Primadelu podobný názor jako p. Boštička.
To Starkresa se ukazuje v docela lepším světle. Plody atraktivního vzhledu i barvy a zejména lepší chuti. Loni mi její první plody zmrzly, a tak skladovatelnost nemám ověřenu, dám vědět v březnu a v dubnu. Dužnina je v současné době tuhá a šťavnatá, příjemně sladkokyselá.
Obrázky obou odrůd jsou ve vlákně" Co právě sklízíte ..."
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|