Ovocinár zo Smolenice



host - 236.1 (?)
18.9.2023 15:39

Cukr v ovoci, včetně jabek, vzniká během procesu fotosyntézy. Fotosyntéza je klíčový biologický proces, který umožňuje rostlinám vytvářet vlastní potravu z oxidu uhličitého (CO2) a vody (H2O) za přítomnosti slunečního světla a chlorofylu, který se nachází v listech a jiných zelených částech rostlin.

Během fotosyntézy rostlina absorbuje sluneční energii a používá ji k syntéze glukózy, což je forma cukru. Glukóza je poté ukládána v různých částech rostliny, včetně ovoce, jako zásobní forma energie.

Jablka obsahují různé druhy cukrů, především fruktózu, glukózu a sacharózu. Tyto cukry jsou produkovány během fotosyntézy a akumulují se v plodech, aby poskytovaly energii rostlině a sloužily k přitahování zvířat, která pomáhají při rozptylu semen tím, že konzumují ovoce a následně šíří semena.

Výše uvedený proces je základem pro tvorbu cukru v ovoci, včetně jabek, a cukr v ovoci je důležitou součástí výživy a chuťových vlastností ovoce.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 81.144 (?), 16.9.2023 22:07
Pěkné psaní na obrázku, ovšem do doby než pejskovi dá někdo "jablko jako Sněhurce", u koček je to horší zalezou si někam a už je nenajdete, natož pohřbíte. Na věčnou památku kocourů Můráka, Mikeše, Čerta a jejich matky Miný, nejlepších společníků jaké jsem kdy měl. Už mi zůstal jen Bert a Kocijánka, ale na jak dlouho? Plošné fotky zahrady bych si sem nedovolil dávat, protože pořád bojuju s tím, aby to u nás nevypadalo všude jako někde v kolchozu... Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 213.137 (?), 17.9.2023 8:48

To odlistění vám pomáhá jen na vybarvení plodů, nebo i zlepšuje chuť, jde to porovnat? MH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 17.9.2023 9:40

Upřímně, vy znáte nějakého profesionálního ovocnáře, který by své stromy odlisťoval? Tím nemyslím pozdně letní prosvětlovací řez

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 17.9.2023 10:19

Pane MH jak by jste to chtěl porovnat.Popsat Vám to nemůžu to si musíte na vybraném stromku zkusit sám.Ovšem staré přísloví říka :"Kam nemůže slunce tam chodí doktor".

Doktore 236.1 - Znám a není to profesionální ovocnář.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 213.137 (?), 17.9.2023 13:14

U profi pěstitele bych odlisťování asi nečekal, hodiny práce navíc by těžko zaplatili, když plochy sadů i tak rok od roku klesají, úrody kolikrát se jim nevyplatí ani sbírat. V zahradě to je něco jiného. Já mám koruny řidší, takže světla je dost, ale letos obaleči s hnilobou překonali i zkázu posledních let. MH

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 236.1 (?), 18.9.2023 15:39

Cukr v ovoci, včetně jabek, vzniká během procesu fotosyntézy. Fotosyntéza je klíčový biologický proces, který umožňuje rostlinám vytvářet vlastní potravu z oxidu uhličitého (CO2) a vody (H2O) za přítomnosti slunečního světla a chlorofylu, který se nachází v listech a jiných zelených částech rostlin.

Během fotosyntézy rostlina absorbuje sluneční energii a používá ji k syntéze glukózy, což je forma cukru. Glukóza je poté ukládána v různých částech rostliny, včetně ovoce, jako zásobní forma energie.

Jablka obsahují různé druhy cukrů, především fruktózu, glukózu a sacharózu. Tyto cukry jsou produkovány během fotosyntézy a akumulují se v plodech, aby poskytovaly energii rostlině a sloužily k přitahování zvířat, která pomáhají při rozptylu semen tím, že konzumují ovoce a následně šíří semena.

Výše uvedený proces je základem pro tvorbu cukru v ovoci, včetně jabek, a cukr v ovoci je důležitou součástí výživy a chuťových vlastností ovoce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.97 (?), 18.9.2023 15:50
Pane 236.1, je to zbytečné. Odlisťovači budou raději "řešit" vaši identitu, než to, co jste napsal. Mimochodem, když se obec jmenuje Smolenice, neměl by být název sekce "Ovocinár zo Smoleníc"?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1609) - 165.146 (?), 19.9.2023 9:23

Doktore 236.1,co jste vytáhl o listech z odborné publikace je pravda a klidně to podepíšu.Ovšem částečné odlistění se provádí asi 2÷3 týdny před sklizní.V tu dobu je již ovoce zcela vyvinuto tedy ničemu takové částečné odlistění neškodí naopak jak je uvedeno v pilotním příspěvku profi ovocnáře.Nebo si snad někdo myslí, že by prováděli tyto zákroky ke zhoršení kvality ovoce či ohrožení stromku.V té době už olistění nehraje takovou dominantní roli pro kvalitu plodů a později se jich strom stejně zbaví.

No a posměváčkovi 234.97 nemá smysl něco vysvětlovat.Tento pán co se jinde bije v prsa jak zde nepřispívá a anonymě to dělá nemusi odlisťovat ono to na těch přehuštěných šestimetrových topolech ani ručně nejde.

Zahradě zdar a nebraňte se vyzkoušet nové poznatky - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika