Opad plodů Admirálu
|
|
 |
 |
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 189.109 (?) 28.6.2019 8:23
Musím konstatovat stejnou zkušenost - mám vysazené 2 mladé stromky, na obou jsem nechal několik plodů na zkoušku, cca 10, a všechny jsou už dole. I přes to, že při probírce se jim vůbec dolů nechtělo.
Suchem to není, a horkem taky ne - opadalo to už před těmito horky, jak na kopci v sadu, kde je tepleji, tak i dole v zahradě, kde je chladnější klima.
Stejně tak ale opadaly i na jiných, např. Rubinole, kde vloni držely. Takže tomu nepřikládám žádnou váhu, bude to nejspíš způsobeno nějakým rozmarem počasí...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 168.53 (?), 27.6.2019 23:03, zobrazeno: 11726x
Mám přiroubován u 2 jabloní Admirál. U obou ve vrcholové části. Jedná se o podnože MM 106. Když vloni u prvních 3. květů plůdky opadly, bral jsem to jako normální jev. Letos však z celkem asi 15. květů jsem u několika dokonce musel provést redukci plodů a těšil se na prvních asi 20 jablek. Ale i tyto plody během týdne nyní opadaly. Jinak ostatní odůdry na obou stromech mají jen přirozený propad. Takže nevím-horko?,či nějaká druhová vlastnost?Lucas
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z H - Zlatý Zahrádkář (690) - 189.109 (?), 28.6.2019 8:23
Musím konstatovat stejnou zkušenost - mám vysazené 2 mladé stromky, na obou jsem nechal několik plodů na zkoušku, cca 10, a všechny jsou už dole. I přes to, že při probírce se jim vůbec dolů nechtělo.
Suchem to není, a horkem taky ne - opadalo to už před těmito horky, jak na kopci v sadu, kde je tepleji, tak i dole v zahradě, kde je chladnější klima.
Stejně tak ale opadaly i na jiných, např. Rubinole, kde vloni držely. Takže tomu nepřikládám žádnou váhu, bude to nejspíš způsobeno nějakým rozmarem počasí...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 237.162 (?), 28.6.2019 8:41
Mlade stromy castokrat neudrzia plody to je normalne.Ich korenova sustava je este slaba strom nevyvinuty.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Laco430k - Bronzový Zahrádkář (82) - 90.48 (?), 28.7.2019 11:46
Skutečně stopky jsou zelené. Dodatečně si vybavuji, že jsem to už na Konferenci (v jiné lokalitě) vloni viděl.
Pro zajímavost přikládám ještě dnešní foto - totéž je i na Síriusu (5 metrů vedle, stejná půda, stejné podmínky) to je ten list vpravo (list vlevo je Admirál).
Děkuji, uklidnil jste mě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 28.6.2019 12:26
Lucas-možná došlo k mechanickému poškození plodonoše-opticky nezjevnému při probírce. A místo srůstu roubovance je jak fixováno-napevno pl.páskou? SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.53 (?), 28.6.2019 19:56
Taky mě napadlo možné poškození při probírce, ale tu jsem neprováděl u všech a navíc jiné odrůdy na stejném stromě po probírce zůstaly. Jinak roubovací páska již byla vloni odsraněna.Lucas
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |