Nové jabloně, jaké?
|
|
 |
 |
Jerome - (18) - 82.60 (?) 8.2.2008 21:49
Přijde na to, co bude k mání...například
1) z letních Julia, Hana, Ametyst, 2) z podzimních nebo raně zimních Vanda, Lipno, Rajka, Rosana, 3) ze zimních Topaz, Rubinola, Rozela, Angold...těch je spousta, spíš na podnoži MM 106 nebo silnější, vzhledem k Vašim půdním podmínkám bych nebral M9, M26 atd...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 5.2.2008 20:48
Ontario mám ve dvou stromech a spolehlivě rodí na zatravněném sadu vybarvená jablíčka pravidelně (lokalita V. klobouky), momentálně je jíme. Je faktem, že trpí strupovitostí i hodně červivostí ale jinak dobré. Četl jsem někde v knížce, že Američané říkají, že neumíme docenit dietetické vlastnosti této odrůdy, která má po půl roce skladování více vitamínů než Delicius utržený ze stromu. To jsem četl od nějakého odborníka na stáži v USA za účelem pěstování ovoce.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 124.6 (?), 7.2.2008 11:01
Dobrý den a děkuji za rady. Prosím, nemohl byste mi poradit konkrétní odrůdu/y? Spíš nižší stromy (věk) a abychom mohli být "samozásobiteli" jablek alespoň do Vánoc, ale lépe i déle.
Děkuji předem za radu.
H.Tichá
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jerome - (18) - 82.60 (?), 8.2.2008 21:49
Přijde na to, co bude k mání...například
1) z letních Julia, Hana, Ametyst, 2) z podzimních nebo raně zimních Vanda, Lipno, Rajka, Rosana, 3) ze zimních Topaz, Rubinola, Rozela, Angold...těch je spousta, spíš na podnoži MM 106 nebo silnější, vzhledem k Vašim půdním podmínkám bych nebral M9, M26 atd...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jerome - (18) - 82.60 (?), 8.2.2008 23:24
Rozumím Vám, jen beru v potaz to, že meziodrůdový obsah cukru v jablkách je z medicínského pohledu nevýznamný (ohledně cukrovky) - jak o tom psal pan Vysloužil. Jen mne napadlo, že paní přijde do zahradnictví a třeba nebude až takový výběr.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |