Linda - orosená odměna

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1765) - 77.140 (?)
22.9.2017 10:03

Také mě to napadlo, zda se nejedná o odrůdovou vlastnost.Ovšem praskliny se objevily dost brzo a pravdou taky je že plůdky po odkvětu se vyvíjejí velmi rychle.Nejrychleji u všech jabloní co mám.Samostatný plod na snímku kvetl opožděně a v době mrazíků byl ještě v květu.Ten žádné poškození nemá.Srážky se mě vyhýbaly, spíše jsem zavlažoval.Budu se muset podívat do starší pomologie po souvislostech. - Mičurin II (470 m)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 22.9.2017 9:05

Korkovaté postižení kolem kalicha mám taky - fyfotil jsem je ve vlákně o James Grieve, ten byl asi postižený nejvíc. Praskliny kolem stopky jsou nejčastější u rubínových odrůd, dávám je do souvislosti s deštivým počasím po předešlém suchu.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1765) - 77.140 (?), 22.9.2017 10:03

Také mě to napadlo, zda se nejedná o odrůdovou vlastnost.Ovšem praskliny se objevily dost brzo a pravdou taky je že plůdky po odkvětu se vyvíjejí velmi rychle.Nejrychleji u všech jabloní co mám.Samostatný plod na snímku kvetl opožděně a v době mrazíků byl ještě v květu.Ten žádné poškození nemá.Srážky se mě vyhýbaly, spíše jsem zavlažoval.Budu se muset podívat do starší pomologie po souvislostech. - Mičurin II (470 m)

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 113.117 (?), 22.9.2017 12:48

Praskanie plodov v mieste stopkovej jamky je podľa mňa odrodovým znakom niektorých sort (resp.majú k tomu predispozíciu). Môžu sa na tom spolupodieľať aj vlahové výkyvy (výdatné dažde po suchu), ako aj (a to najmä) oneskorený zber plodov. Podľa mojich skúseností sa praskanie vyskytuje bežne u odrôd Gala, Rubín (ten praská menej), Melodie (tá s obľubou praská aj v oblasti kališnej jamky), Priesvitné letné. Nevraviac už o niektorých starších odrodách, ako napr. Astrachan, kde boli praskliny v čase dozrievania v podstate normou.  IH

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1765) - 165.146 (?), 10.9.2018 21:07

Linda - 2018 - zatím malé vřeteno

Kanadská odrůda jako semenáč odrůdy Langford Beauty.Málo pěstovaná odrůda, která má hodně negativ.Před sklizní předčasně opadává.Letos klizena již 5.září na začátku opadu.Některé roky trpí také praskáním slupky v kališní jamce a napadení monolií a větší ztráty má také na skládce.Co jí u mě zatím drží je její chuť.Dal jsem ji loni výstrahu 2.stupně a letos plody nádherné.Zatím má odklad.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.179 (?), 10.9.2018 23:26
Potomok Lindy - poľská odroda Ligol (Linda x Golden Delicious) - viď foto. Negatívami Lindy netrpí, chuťovo porovnať neviem (Lindu som nikdy nejedol). IH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz