jakou jabloň do 650m n/m
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 139.52 (?), 1.10.2007 13:34, zobrazeno: 33911x
Dobrý den, jsem zahrádkářský laik a tak bych potřeboval poradit jaké si mám koupit jabloně do nadmořské výšky 650 m. Preferoval bych odrudy ranné a zimní, nenáročné na pěstování (střih a závlahu). Děkuji Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 139.52 (?), 1.10.2007 15:38
Dobře, tedy doplňuji. Jedná se o podhůří Šumavy, mírný západní svah v návětrné a otevřené krajině. Martin
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 215.8 (?), 1.10.2007 20:50
Myslím, že nejlepší je poohlédnout se po okolí, pohovořit se zahrádkáři v okolí, co se jim daří a co ne. Jestli chcete stromky kupovat, tak raději rezistentní odrůdy na vzrůstnějších podnožích. Druhá možnost je naroubovat si (nebo si nechat naroubovat) nějakou starší, místně osvědčenou odrůdu. Ale s jablky jako ze supermarketu moc nepočítejte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 139.52 (?), 2.10.2007 13:33
Pánové, děkuji Vám za cenné rady. V jiném příspěvku jsem našel odkaz na školku Fytos a jelikož často jezdím do Plzně, zkusím tam nakoupit podle Vašeho doporučení. Ještě naokraj, Rubinolu pěstuji pátým rokem, letos mám poprvé větší úrodu opravdu chutných jablek s krásným zbarvením. Je to moje prvě zasazená jabloň, takže mám z ní velkou radost. Zkoušel jsem i Golden Delicious, ale až pozdě jsem zjistil, že do našich končin je to absolutně nevhodná odrůda. Martin
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.14 (?), 5.10.2007 7:18
Pane Martine, připojuji se pouze s malou zkušeností. Naše zahrada je v podobné výšce i ve stejném kraji. Stromky z Vámi uvedené školky jsme zkoušeli vícekrát, ale u nás nejdou. Letos jsme měli velkou a velmi kvalitní úrodu Rubínů na semenáčích. Z nových stromků se nám povedl Red Idared. Já bych zase prosila zkušenější pěstitele o radu, kdy Rubíny správně sklízet. My je začali sklízet kolem 15.září a poslední, ve středu stromů, koncem září. Děkuji Naďa
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |