jakou jabloň do 650m n/m

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 77.39 (?) 
1.9.2008 17:26

Každý ale mluvíme o něčem jiném.  V podstatě myslíme podobně.
   Jinak mi nepřipadá, že toto zahradní fórum je hlavně o postřicích, mám pocit, že 80% píspěvků se týká řetězových pil a motorových olejů.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 72.68 (?), 1.9.2008 23:28

Krásně se nám rozhořela diskuze, nic proti tomu, ale se nějak chodí okolo toho podstatného, tedy jaká ochrana proti mšicím, když nechceme používat chemii. Taky by mne to zajímalo, občas s nimi docela bojuji.

Jinak někdy se taky docela divím, co všechno a čím vším se dá stříkat a to se tím spousta lidí na tomhle fóru ještě chlubí. Aniž bych chtěl podlézat, tak trochu mantinely tady udržuje jen pár lidí v čele s panem Vysloužilem.

host - 216.69 (?), 2.9.2008 10:19
Mšice stírám a mačkám ručně. Je to drobet fuj, ale funguje to, pochopitelně to dělám jen tam, kde mšice škodí nejvíc - mladé a mnou požadované větvičky. Prostě tam, kde to vadí a kam se dostanu. Velké stromky a keře neřeším, aspoň se nemusím trápit s probírkou, na rybízy kašlu, ty zarodí i tak dost a stejně je po sklizni prostříhávám tak, že na mě mšice nemají.Chce to obejít aspoň každý druhý den. A proti mravencům lepové pásy.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 85.27 (?), 2.9.2008 11:37

Mšice lze údajně tlumit i mýdlovou vodou. Sám se ale kaciřsky přiznám, že na mšice používám insekticid, ale v podstatě jen na malé stromky a růže. Podnebí je u nás natolik drsné, že ani mšicím příliš nehoví,  takže tak kalamitní výskyt mšic, aby ublížil plodícím stromům jsem snad nezažil.

host - 71.27 (?), 2.9.2008 23:25

Díky, dělám to přesně tak, růže a letorosty malých stromků ručně, lepové pásy na každém kmenu, jen ty rybízy mne trochu trápí, ale máte pravdu, že v dospělosti jim dávám při stříhání zabrat mnohem víc. Jen v prvním roce po nařízkování by jim asi prospěla nějaká chemická ochrana, ale zatím jsem na to nepřistoupil a přežily to všechny. Mačkání ručně kupodivu funguje i u růží, při troše důslednosti je i na nich od mšic po několika zásazích pokoj.

host - 216.69 (?), 3.9.2008 6:51
Na mšice na růžích kupodivu funguje přítomnost levandule. Kupodivu proto, že to doporučují prodejci ve svých katalozích. Ale mám to ověřené. Růže, které mi vykvétají mezi keři levandule, neví, co je to mšice.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz