No já mívám koupené stromky ponořené v bečce i víc než týden a ještě se mi nestalo, že by se stromek po vysazení nechytl. Jestli se bojíte nějakého zahnívání, tak jim můžete denně vyměňovat vodu, ale je to zbytečné.
Dneska mi dorazily poštou malé stromky. Dal jsem je do kýble s vodou, kořeny ponořeny. Jak dlouho je tam mohu nechat, aniž by stromek nějak utrpěl?
Jsou 3 dny problém? Dříve než v pátek se na chalupu asi nedostanu :(
Děkuji!
dodatek: nebo mokré noviny kolem kořenů? to radí soused
No já mívám koupené stromky ponořené v bečce i víc než týden a ještě se mi nestalo, že by se stromek po vysazení nechytl. Jestli se bojíte nějakého zahnívání, tak jim můžete denně vyměňovat vodu, ale je to zbytečné.
Přeji všem hezkou a slunečnou neděli! Já bych dotaz trošku pozměnil - jakou mají naději na přežití stromky (jabloně, meruňky, broskvoně, hrušně) když je mám od pátku v cca pěticentimetrové vrstvě vody, která mi zaplavila zahradu. Navíc se jedná o vodu která se tlačí ze země již asi týden. A prosím, moc mne nestrašte! Mirek
Jabloně to asi ustojí. Před 13 lety přežily zatopení delší a do větší výšky. Horší to může být s peckovinami, Tehdy po záplavách v červenci 1997 ještě na podzim dozrála úroda švestek, ale příští jaro řada stromů odešla.
Já jen dodám, že pak ještě v dalších letech od povodní 2002 odcházejí i vzrostlé topoly a další stromy. Ale jabloně a ořechy skutečně přežily rodičům všechny.
Hrušně jsou poměrně citlivé na spodní vodu, asi 40-letý strom mi měhem 3 let odešel poté, co se - díky regulacím toku - na mém pozemku zvýšila hladina spodní vody...