Hnůj na ovocné stromky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.224 (?), 2.10.2016 11:37
Uleželým můžete, ale spíš dát na povrch země, nezarývat, dnešní podnože mívají kořínky při povrchu země, porušily by se. Nedávat až ke kmínku. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 134.158 (?), 2.10.2016 12:10
Díky. Zarýval jsem před rokem na podzim ke každému stromku kýbl (15l) až dva kompostu, takže nechám být. Hnůj odleželý příliš není, tak s ním nechci riskovat pod nové stromky. Možná jej tedy použít ke starým stromům (20-30 let), které jsem nijak nehnojil od doby, co jsem k pozemku přišel (5 let). A ani dřív nejspíš hnojeny vůbec nebyly. Nejde mi o to, že bych se potřeboval hnoje zbavit, musím ho naopak přivézt, ale přemýšlím, co by stromům udělalo dobře. A hnůj sice navozit, ale nechat odležet a použít na pohnojení nových stromků po 2-3 letech, protože budou v půdě chudé na živiny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.130 (?), 8.10.2016 14:22
No Petře na roční bych použil ten kompost, ten hnůj bych nechal odležet a zapravil až bude pořádně do hloubky vlhko(zatím nehrozí) spíše v druhé půli zimy(dnes už půda často nezamrzá)a ještě prolil vodou kvůli jarním suchům.Spíše řeším, jak hnojit výluhem z kopřiv a plevele, jestli můžu i zeleninu nebo kvůli dusičnanům nehnojit nebo jen polít třeba zelené hnojení kde je to jedno nebo neředěným zalít a posypat zelenou hmotou, prostě jak půdu nacpat výživou na zeleninu.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|