Golden Delicious a Golden Delicious Reinders
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 250.146 (?), 20.10.2015 19:15
Pane Poleho mne je jedno co sa uvadza, ja pracujem v ovocnom sade (24Ha), pisal som konkretne o goldene. Tu sa ziadne kompromisy nerobia uz na zaciatku roka mame plan kedy, co a kolko, samozrejme upravuje sa to podla pocasie trochu. Co uz svajciari chcu jest Golden a vyzaduju super kvalitu. Je rozdiel pestovat par stihlich vretien a par hektarov. Mimochodom sam majitel vymyslel dnes coraz oblubenejsi tvar super stihle vreteno, ktory si potom jeden nemec trochu upravil a dnes sa to nazyva nemecke super stihle vreteno, to len na okraj..
Nemam ani som nemal potrebu nikoho strasit, ak to tak vyznelo tak je mi luto. Nabuduce si to necham pre seba, skoda casu..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.93 (?), 20.10.2015 19:43
Ziadna firma sa tymi poctami postrekov nechvali, ale nemyslim, ze by pocty uvadzane panom P.Z. boli mimo realitu. Ved uvazte - herbicidne postreky, regulatory rastu, chemicka prebierka plodov, sanitacne postreky neskoro na jar/skoro na jar, pripravky proti skladovym chorobam + pripravky proti chrastavitosti, mucnatke, obalovacovi jablcnemu, vychodnemu, pupenovemu, voskam, piliarke, voske krvavej, roztocom, neratajuc rozne druhy listovych hnojiv. Minimalne jedna velka firma na zapadnom Slovensku aplikuje radovo desiatky postrekov a rozhodne nekonci 3 mesiace pred zberom. Nejde len o jablone, ale vela chemie sypu aj na broskyne, marhule, slivky,... Osobne si myslim, ze sa uz dostali do zacarovaneho kruhu, kde si vyselektovali velmi odolne kmene povodcov chorob, konkretne napr. chrastavitosti a preto musia davky kazdorocne zvysovat. Ako perlicku uvadzam, ze minuly rok, ked na jabloniach tesne pred zberom boli premnozene lienky, ktore ich vykusovali, tak cielene pouzili postrek aj proti nim.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
P.Z. - Zlatý Zahrádkář (717) - 250.146 (?), 20.10.2015 21:24
Myslim ze by bola skoda ak by sa diskusia o tejto skvelej odrode uberala tymto smerom, my to nevyriesime, je to ako bolo spomenute zacarovany kruh, zo zaciatku mi to tiez prislo absurdne, no to som nejak prehliadal to celorocne usilie ktore je za tym, velke peniaze investovane pocas celeho roku, vela ludi ktory su zavisli na tom aby uroda bola tip top. Chcel by som vidiet toho kto by to riziko zobral na seba a dal by 5-10 postrekov menej. Vsetko je to vlastne o peniazoch.
Podme diskutovat o samotnej odrode, dnes mi to nedalo a siel som pozberat este nejake zapomenute plody a nasledne som degustoval, no chut po bananoch som tam necitil vôbec, alebo mam ine chutove pohariky, alebo nie v kazdej lokalite sa tato prichut objavi, alebo neviem...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1765) - 165.146 (?), 20.10.2015 22:28
Jistě pane Mikeši, příště nám samozřejmě zdělíte jak pěstovat tzv.rezistenty a s kolika ochrannými postřiky proti houbovým chorobám. abychom vypěstovali to tzv.rezistentní ovoce v patřičné kvalitě.To se asi nedočkáme, vždy se jedná o ty druhé.Prý náchylné a náročné.- Mičurin II (470 m)
PS: neznám lepší pobídku pro pěstování Goldenu než s důrazem na 40 postříkú.
Zahradě zdar
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|