Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den pane SPCH, chtěl bych se Vás zeptat, jestli v průběhu sezóny vyměňujete feromonovou náplň. Také používám domeček a podle návodu jsem po 8 týdnech vyměnil kapsli (váleček). Staré se mi nechtělo vyhazovat tak jsem si vyrobil lapač svépomocí z PET lahve - odříznul oba konce, natřel lepem a na drátek napíchl starý (dle výrobce vyčpělý) feromonový atraktant. Přišlo mi, že v PETce se na starou náplň v srpnu chytilo více obalečů než na vedlejším domečku s novou náplní (na stejném stromě). Na jiném stromě jsem měl PETku od začátku, kapsli jsem nevyměňoval, a i v srpnu se vychytávala 2. generace obaleče.

Dále bych se Vás ještě chtěl zeptat kdy domečky s ferom. lapačem vyvěšujete? Já to letos docela podcenil a vyvěsil až v 3. týdnu v květnu. Ihned po vyvěšení se nalepilo docela dost obalečů a i opad červivých jablek kvůli 1. generaci obaleče byl znatelný. Příště bych to viděl raději začátkem května. A když vidím kolik se toho vychytá, dám PETku s lepem a atraktantem na každou svoji jabloň (alespoň ze začátku, než se množství obaleče podaří trochu snížit). Cena za samotný feromonový atraktant je určitě příznivá.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika