Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ještě by nám mohl dr. Hlavatý upřesnit, kdo je vlastně autorem onoho podrobného přehledu. Třebaže je psán v němčině, je tam několik odkazů na českou literaturu. Že by německy píšící autor - při bohatosti vlastních zdrojů - takovou studoval? Možné to jistě je. Rodilý Němec by taky těžko nazval rodičem jablka Zuzana odrůdu Zvonkové, když je to známá německá sorta Glockenapfel. Ta česká, potažmo střížovická stopa je v přehledu hodně výrazná. 
   Zajímavé je i v tuzemsku známé zpochybnění původu odrůdy Šampion (místo Golden x Cox půjde zřejmě o Golden x Lord L.)    Já osobně bych zpochybnil i rodiče Bláhovy oranžové. Coxova je asi bez diskuze, ale Wagener mi tam příliš nesedí. Když vidím, jak výrazně se W. projevuje (zejména tvarem) u Ontaria a Idaredu, tipnul bych za rodiče bláhovky spíš Parménu, Oldenburg, Breuhahn nebo něco podobného. Ale to bez DNA analýzy jsou jen dohady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika