Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za oba názory. Mrazík bych asi vyloučil, vada plodů se objevila poměrně pozdě. Nevím přesně jak je to myšleno s tím tlakem (jestli je myšlena studená postřiková kapalina, nebo tlak kapaliny za tryskou - používám zádový postřikovač solo 473?)? 

Nejpravděpodobnější varianta (pokud se opravdu jedná o Vámi identifikovanou rzivost - a vypadá to, že by mohlo) asi bude interakce fungicidu (nejspíše toho tercelu, nebo talentu) s konkrétní odrůdou (odrůda neznámá, ale každopádně žlutá slupka). Mám dojem, že se vada objevila opravdu po aplikaci toho tercelu. Jablka už letos asi budou na vyhození (v postižených místech se objevuje hniloba), ale příští rok zkusím vynechat tercel a talent a vystačím si s doporučeným kumulusem WG a discusem. Každopádně dám jabloni ještě jeden rok šanci i když se snažím doplnit jabloně výsadbou rezistetních odrůd.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika