Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

...pán chcel mať dominantu v záhrade",...  Strom by mal narásť do svojich normálnych rozmerov, ako to má geneticky predurčené...

A to je právě ono. Nenapsal jste, o jaký strom, resp. jakou odrůdu se jedná. Vězte, že většina dnes pěstovaných odrůd jsou slaběrostoucí. Snahou šlechtitelů jsou brzy plodící jabloně s vysokým výnosem na jednotku plochy. Takové Vám nevytvoří mohutný solitér ani jako pravokořené a dokonce ani na bujných podnožích. Pravda, neplatí to absolutně, i mezi moderními odrůdami se najdou bujné, triploidní (Admirál, Sirius, aj), mezi starými odrůdamim jich bylo ještě víc.
   Každopádně než kouzlit se zpravokořeněním nějakého zákrsku, rozumnější je koupit vysokokmen na bujné podnoži (třebas starou odrůdu), zasadit do správné výšky a zapěstovat ho tak, jak se takové stromy mají. Podsazený stromek na typové podnoži Vám dřív zajde na kořenovou asfyxii a rakovinu, ne všechny odrůdy zpravokořeňují tak ochotně, jak si myslíme.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika