|
Prosím co je to za houbu?
|
|
|
|
host - 234.215 (?) 24.9.2018 13:00
Jedovate huby v kosiku -zalezi od toho, ako dlho boli na sebe natlacene a o aky druh huby ide. Napr. Satana by som sa nebala, pouvareni je sam neskodny. Muchotr. Zelenu by som asi zvazovala, ci nevyhodit susedne huby.
Alkohol: znasanlivost s hubami zalezi od druhu hub. Vaclavky, hnojniky napr sa s alkoholom neznasaju =zvracanie. Mlzenky, kolodeje, sa znasaju podmienecne, tj u niekt. ludi mozu vyvolat tazkosti, v spojeni s alkoholom by som neriskovala. Bedle, hlivy mozu u citlivych ludi vyvolat pseudootravu - mozno ide o alergicku reakciu, v kazdom pripade su tazsie na travenie a alkohol tomu neprida.
V nasej rodine sa huby alkoholom nezapijaju. Max pivo po hubach s vajcom tj kozaky, dubaky ok.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 24.9.2018 11:49
Tochu odbočka-když je v košíku omylem nějaká houba jedovatá, včas rozpoznaná a vyhozená-je možné zbylé bez nebezpečí z otravy sníst? A je možné bez zažív.potíží na tepelně upravené jedlé houby pít pivo, nebo víno či destiláty?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.215 (?), 24.9.2018 13:00
Jedovate huby v kosiku -zalezi od toho, ako dlho boli na sebe natlacene a o aky druh huby ide. Napr. Satana by som sa nebala, pouvareni je sam neskodny. Muchotr. Zelenu by som asi zvazovala, ci nevyhodit susedne huby.
Alkohol: znasanlivost s hubami zalezi od druhu hub. Vaclavky, hnojniky napr sa s alkoholom neznasaju =zvracanie. Mlzenky, kolodeje, sa znasaju podmienecne, tj u niekt. ludi mozu vyvolat tazkosti, v spojeni s alkoholom by som neriskovala. Bedle, hlivy mozu u citlivych ludi vyvolat pseudootravu - mozno ide o alergicku reakciu, v kazdom pripade su tazsie na travenie a alkohol tomu neprida.
V nasej rodine sa huby alkoholom nezapijaju. Max pivo po hubach s vajcom tj kozaky, dubaky ok.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 24.9.2018 16:04
Tiez si myslim, ze kozak, ale pridavam, ze osikovy
Nevím, jak ve slovenštině, v češtine rozlišujeme kozáky (s hnědou hlavou, měkší) a křemenáče (tvrdší s červenou či oranžovou hlavou). Osikový existuje jen křemenáč s krásně červeným kloboukem, který si barvu zachovává (na rozdíl od březového) i u starších plodnic. Na fotce je kozák, ale ve stadiu, kdy už není moc k jídlu.
Suchohřib lze zcela vyloučit. Tak stará plodnice by měla rourky zelenožluté a otlačeniny modročerně zbarvené.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|