Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Frézie můžete klidně nasadit do květináče, na zimu je v něm vzít domů, ale pak bych je raději asi vyndala, usušila, očistila a nechala v teple až do výsadby. Ony si totiž každý rok dělají nové cibulky, takže stejně potřebují přesadit. Nebo je zkuste v tom květináči nechat, ale v suchu a v pokojové teplotě a přesadit zjara. Mráz nesnášejí, takže ven až po zmrzlých (sázím v poslední dubnové dekádě jako mečíky a sprekelii). O tom přirychlení aspoň několika cibulí také uvažuji, mělo by to jít v pohodě - kvetly by dříve.

Ještě pro Verunku - pokud budete mít na podzim nově zakoupené cibulky, tak ty jsou od výrobce specielně ošetřené a pokvetou při včasné výsadbě do květináče (v teple!) třeba v březnu. Pokud budete mít své, nijak specielně neošetřené, lze je vysadit místo v poslední dekádě dubna ven o něco dříve doma do květináče. Ale požadují určitou dobu odpočinku, takže dřív než koncem března bych je nedávala - navíc doma není tolik světla a vytáhly by se. Tím by se kvetení uspíšilo o měsíc a to už by šlo.

           Lída

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika