Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám odrůdu Issai, tak by to tedy mělo být příště v pořádku.  Asi tedy nedošlo k řádnému opylení. Já jsem si myslela, že když je samosprašná tak se opylují květy navzájem větrem, vzduchem.  To, že by to měly dělat i včely, to mě vůbec nenapadlo. Nebo to bylo tím, že kvetla poprvé a květů nebylo tolik. Jak uvádíte, také zřejmě ty samčí měly malé plůdky a potom uschly. Pokusím se nyní popsat oboje květy na rostlině - laicky:

- jedny květy měly tyčinky jak u okvětí tak na konci malého plůdku - tyto květy byly mohutnější a bylo jich rozhodně míň - předpokládám, že byly samičí

- druhé květy byly drobnější a měly tyčinky jen na konci plůdku, bylo jich mnohem víc, zdá se mi, že květly dříve - předpokládám, že byly samčí

     Možná, že to ale bylo opačně, nevím, toto jsou jen moje úvahy - nemůže mi někdo popsat jak vypadají samčí a jak samičí květy? Určitě se to ale pozná, že je mezi nima už na pohled rozdíl.  Děkuji. Zuzana.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika