Problémy s plodností morušovníku
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Nisa - (10) - 35.5 (?), 8.1.2008 11:30
Hm, tak já moruše miluju:-). Mají zvláštní chuť, rostou v Polabí. Jsou fakt výborné, taky si jí chci zasadit, ale bojím se nadmořské výšky 660 m. Pořád váhám...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.28 (?), 19.1.2008 23:54
Morušovník u nás roste a plodí nejlépe na jižní Moravě. Listím se krmily housenky bource morušového, takže rostl u řady domů. Jezdila jsem na prázdniny jako dítě od Prahy do rodiště své mamky a dovolili mi vylézt na stromy a trhat a jíst. Dobrý byl bílý i tmavý. Spousta plodů, co padalo na zem jedly i slepice. Považuji plody za jednu z největších dobrůtek. V zahradách u Buckinghamského paláce (Anglie) také rostl, ale nebyl tak obalený jako na jižní Moravě (okolí Uherského Hradiště). Tak jsem před 2 roky koupila od Moraváků, co rozváží stromy do Čech černou a bílou Moruši a zasadili jsme ji na chalupě (u Nepomuku). Původní rostliny zkomíraly a pak vyrazily nové výhonky a ze stromů jsou keře, ani nevím jestli z toho něco bude.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.31 (?), 18.3.2008 19:14
Moruse jsou skvele, maji velmi jemnou chut. Uznavam ale, ze z dlazby se spatne cisti, tudiz je nejlepsi mit pod ni travnik. Pak se daji i dobre sbirat. Nejlepsi jsou previsle odrudy, tam muzete pohodlne trhat ovoce rovnou ze zeme.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.129 (?), 12.4.2008 21:36
Morusa ma na jednom strome samcie aj samicie kvety no su aj stromy ktore samicie kvety a teda ani plody nemaju.Treba ockovat prstencovym ockovanim v juni.Najlepsie a vsestranne ovocie!!!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.16 (?), 13.5.2008 12:21
Můžete upřesnit na co a jak se to roubuje(vrůbluje)??Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 109.108 (?), 14.6.2008 11:55
Jí mám moruši černou, převislou,ale problém je v tom, že větvě jsou dlouhé až na trávník, kde se plazí.Co s tím, mám ji zkrátit a kdy?Je 3 toky stará a má slušně výborných plodů, které začínají dozrávat.Maréta.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|