Kalfas jako květináč - zdravotní hledisko

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 57.250 (?)
17.4.2014 10:07

Nový kalfas smrdí na 100 honů jako všechno zboží, co se vozí z Číny.  Když ho necháte vyvětrat, smrdět přestane.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.186 (?), 10.2.2014 19:34

ano, polystyrén jako alternativa perlitu se vyrábí bez přídavných látek, které by jeho výrobu prodražovaly. To co jste našel je snůška polopravd nahrazujících jiné polopravdy tak, aby prodejce měl maximální odbyt.

2 metry dlouhé nádoby asi bude nejlevnější při vysoké životnosti vyrobit z betonové skořepiny. Obecně se ale v nádobách pěstuje právě kvůli snažší manipulaci. To také splńuje velmi oblíbený systém pěstování v igelitových pytlích nebo rukávcích.

Prostudujte si příbuzná témata "vyvýšené záhony" (které je nesmysl zakládat na klasické zahradě) co jsou obvyklé v obalstech bez vivinuté ornice (skalní a renderické podloží stejně jako betonový dvorek) a téma "tipy na levné jezírkové folie". 

kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 155.221 (?), 11.2.2014 20:46

dali Ste mi dobrý tip na tie pytleyes - dá sa nejak poznať o aký plast konkrétne ide? Má to byť len HDPE, alebo aj LDPE? Alebo, dalo by sa použiť aj vyrobené vrece z tkanej alebo netkanej textílie (tu by bol asi problém s vysychaním substrátu)?

ďakujem

Ruben - (24) - 205.139 (?), 10.4.2014 17:58
Já jsem také nechtěl kupovat předražené truhlíky, tak jsem si je sešrouboval z neimpregnovaných střešních latí 6x4 cm a natřel nezávadnou lazurou. Vnitřek jsem vyložil černou mulčovací folii a připevnil ji ke stěnám sponkovačkou. Truhlíky slouží už třetím rokem a bez problému. Po větších deštích voda prosákne ven přes tu folii. A v případě potřeby jdou přenášet. Foceno je to včera při krupobití :-(truhlíky jsou ty tři vzadu.
Truhlíky
Truhlíky

Ahimsa - (27) - 229.194 (?), 17.4.2014 2:30

Kalfasy jsou z recyklovaného, ne příliš hladkého materiálu a kdo je kupoval ví, že páchnou na 100 honů. Takže o nějaké stabilitě a nezávadnosti lze velmi vážně pochybovat.

Na druhou stranu - jejich cena je oproti truhlíkům a velkým květináčům natolik výhodná, že se to vyplatí. Já je používám na stromky, keře i zeleninu, jen dovnitř vložím mikrotenový pytel.

Napište, jestli se vám tenhle nápad líbí.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5591) - 242.167 (?), 17.4.2014 7:07

Kalfas nemám ale stavební černé kýble používám. Když vidím jak se originál květináče a obaly na ně na slunci rozpadají, tak mi to připadá že jsou vyrobeny z ještě většího sajrajtu než ty kýble. Vyjímku tvoří velké i malé černé obaly - sadbovače, které rovněž drží uspokojivě.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 57.250 (?), 17.4.2014 10:07

Nový kalfas smrdí na 100 honů jako všechno zboží, co se vozí z Číny.  Když ho necháte vyvětrat, smrdět přestane.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz