Naučil jsem se střihat rybíz a angrešt tak, abych odstřihl všechny vrcholky větviček. Nikdy jsem nestříkal. Prý se údajně drží v koncích větviček spory plísně a vajíčka mšic. Nevím zda je to pravda a mám pouze odolné angrešty, primu, pax a famózní rovadu, kterou jsem si nyní namnožil (neuvěřitelně dlouhá doba sklizně, klidně vám zůstanou hrozny až do září na větvích). Obě odrůdy angreštu jsou dobré, ale prima je pro mne lepší. Pax je trochu chlupatý a někomu to nemusí vyhovovat.
Jeden postřeh. Jak jsem si namnožil rybíz rovadu, který na stromkovým rybízu je veliky a dlouhé hrozny, tak vězte, že na keřovém rybízu jsou hrozny a kuličky podstatně větší. Pamatuji to trhání rybízu před 40-50 lety. To byla hrůza a utrpení, pokud člověk neměl již jonkervantets a nebo heinemannův pozdní, který je údajně rodič rovady.