Boruvka z lesa
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.4 (?), 22.7.2013 14:28
Mozna mi nebudete verit, ale mne se pod pojmem elektricka motorova pila vybavi nejdrive cirkularka (nejen na palivove drivi, ale i stolni resp. truhlarska, popr. mafl) a az pote retezova pila. Jinak jsem nepochopil, proc pan P.Z. je proti pilinam z retezove pily, pokud je retez mazan olejem na bazi repkoveho olejem. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.130 (?), 22.7.2013 22:37
Dobrý večer. Také žasnu kam se dostal dotaz na - Borůvky z lesa. Jen na upřesnění. Když máte dobře sežízené mazání řetězu a používáte bio olej, potom není problém. Předpokládám, že je to samozřejmostí pro již dříve použítí.
Jenom tak na okraj. Má někdo změřeno kolik je obsaženo oleje dejmetomu v 10 kg pilin? Vsadím boty, že to nikdo neví, nebo se pletu? Zdeněk
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 41.143 (?), 22.7.2013 22:49
1 ml oleje znečistí 1 kubík vody.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.114 (?), 23.7.2013 8:35
1 ml oleje znečistí 1 kubík vody.
Opravdu to tak je? (u rostlinnych oleju - repkovy, slunecnicovy, olivovy, palmovy - ktere konzumujeme?) Nemely by se tyto oleje 'normalne' rozlozit jako jine rostliny, ktere davame do kompostu? Zrejme nekdo pouziva olej jen na smazeni rizku a za 'studena' - napr. olivovy - ho nikdy nejedl (ale jsou i margariny z rostlinneho oleje - ty take znecisti vodu ci kompost?). J.R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.42 (?), 23.7.2013 9:50
Dobrý den.
1 ml motorového oleje na kubík pitné vody je dost velký průšvih.
1 ml řepkového oleje v krmivu (cca 2 g řepky) na kubík vody v kaprovém rybníce je nepatrné (skoro žádné) přikrmení kaprů, které sežerou (naučení) za pár okamžiků.
Úplně čistá voda (destilovaná) není vhodná pro život, ani na pití.
Rostlinný tuk se rozloží v kompostu nebo půdě asi stejně rychle jako škrob. JG
|
|
 |
|
 |
|
|
 |