|
Jeřáb Kubovaja - zkušenosti?
|
|
|
|
host - 176.10 (?) 24.8.2020 18:23
„Kubovaja“ je mrazuvzdorný a velmi úrodný, plody jsou poměrně velké, hranaté,
oranžově červené se sladkokyselou dužninou bez trpkosti a hořkosti, dají se
požívat i v čerstvém stavu.
Info pochází z:
ANDRLOVÁ Kateřina. Jeřabiny – nutriční charakteristika a využití v potravinářství. Brno 2011. 42 s. Bakalářská práce. Vedoucí práce RNDr. Milena Vespalcová, Ph.D. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
petrpan - Bronzový Zahrádkář (82) - 228.254 (?), 29.10.2017 21:50
Diky za cennou odpoved. Mozna zkusim oba. Jinak hodne tech vyjmenovanych od Vas jsou nejaci mezidruhovi/mezirodovi krizenci. Ale pokud vim, nekde jsem cetl, ze Businka je potomek jerabu Kubovaja. Jestli ta nebyla ok, tak Kubovaja asi tak ynebude zadna pecka.
Ten Moravsky sladkoplody se da konzumovat i za syrova?
EDIT: uz jsem si vzpomnel, kde jsem na ten jerab prisel: Ovocnářské vzdělávání na Hlučínsku
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.39 (?), 13.11.2017 9:41
Dobrý den. Mám jeřabinu Dcera Kubovové /Дочь Кубовой (Солнечная)/, zatím mi ještě nerodila, ale v ruské literatúře piši, že je bez příznaků hořkosti a že je to univerzální odrůda vhodná na všestranné spracování a především je velmi vhodna na sirupy. Možná, že se jedná o stejnou odrůdu, protože naši obchodníci si názvy odrůd z Ruska upravují. Např. Alyča gibridnaja Kubanskaja kometa /Кубанская комета/ se prodává pod názvem Kometa apod. HJ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.39 (?), 13.11.2017 13:38
Pro doplnění: jeřabina Kubovová/nebo tež Nevěžinská kubovová /Рябина "Кубовая"/«Невежинская кубовая» byla vyšlechtěná z jeřabiny Něvěžinské a plody stéjně jako u Nevěžinské jsou bez hořkosti a trpkosti. Jeřabina Nevěžinská je podobně jako naše Moravská sladkoplodá náhodný semenáč. Byla nalezena v dávných časech v obci Nevěžino vo Vladimirske oblasti Ruska. HJ
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.10 (?), 24.8.2020 18:23
„Kubovaja“ je mrazuvzdorný a velmi úrodný, plody jsou poměrně velké, hranaté,
oranžově červené se sladkokyselou dužninou bez trpkosti a hořkosti, dají se
požívat i v čerstvém stavu.
Info pochází z:
ANDRLOVÁ Kateřina. Jeřabiny – nutriční charakteristika a využití v potravinářství. Brno 2011. 42 s. Bakalářská práce. Vedoucí práce RNDr. Milena Vespalcová, Ph.D. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, Ústav chemie potravin a biotechnologií.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
Výjimečné rostliny, které nemusíte téměř nikdy zalévat!
Pokud žijete v suché oblasti nebo se chcete podílet na ochraně životního prostředí vysazením zahrady...
10 úžasných bylinek, které můžete stříhat a budou se vám vracet
Trvalky jsou vynikajícím způsobem, jak si udržet zásoby čerstvých bylinek, aniž byste museli každou ...
|
|
|
|